miercuri, 25 iunie 2014

Sa demisioneze Basescu, sa putem fura linistiti din bugetele tarii!






Acesta este mesajul ce se desprinde din actiunea Parlamentului, prin care ii cere presedintelui Basescu sa demisioneze, pentru fapte comise de fratele sau in varsta de 60 de ani. 

La doi ani de la precedenta incercare de demitere a presedintelui Basescu, parlamentul vine cu alta gogoasa, la fel de ridicola:

Avand in vedere atingerea grava si iremediabila adusa institutiei prezidentiale prin implicarea fratelui presedintelui in fapte de coruptie extrem de grave... ... motiv pentru care sa-si asume de indata demisia din functia de presedinte al Romaniei".

In America doi presedinti s-au aflat in aceeasi situatie, si nu le-a mai cerut nimeni demisia. 

Casa regala a Spaniei este zguduita de un proces de coruptie in care sunt anchetati membri ai sai, si nu cere nimeni demisia regelui Spaniei. 

Nimeni nu poate acuza un presdinte de tara pentru faptele fratelui sau, in varsta de 60 de ani, care are responsabilitatea deplina a propriilor acte.

Cercetarea penala a lui Mircea Basescu este abia la inceput, nimeni nu poate garanta, la acest moment, ca nu se poate incheia cu SUP sau netrimiterea cazului in judecata. Au mai fost atatea alte cazuri de acest gen. Oricum, pana la condamnarea definitiva mai e cale lunga. 

Si atunci, de ce nu functioneaza si in acest caz  prezumtia de nevinovatie care a functionat in cazul Fenechiu si atator alti ministri si parlamentari?

De ce sa nu se simta oripilata lumea civilizata cand in parlamentul Romaniei se afla condamnati definitiv, (Chiuariu, de la Comisia juridica a Senatului si altii), cand parlamentarii fac scut in fata justitiei, pentru apararea parlamentarilor penali, cand o majoritatea parlamentara ii scapa pe alesii locali de incompatibilitatile prevazute de legea ANI, cand seful de cabinet al premierului este chemat la DNA pentru o posibila fapta de trafic de influenta a baronului Duicu, chiar din cabinetul premierului?

De ce sa nu se simta ingroziti oficialii europeni pentru dosarele de coruptie Duicu, Uioreanu, Mazare, Constantinescu, Nicolescu, Prioteasa, Oprisan, Bunea Stancu, Vosganian si atatia altii, unii protejati de parlament sa nu fie adusi in fata justitiei?

Cum sa nu-si aduca aminte oficialii europeni, de episodul iulie 2012, cand au intervenit direct si masiv, alaturi de populatia Romaniei, pentru protejarea statului de drept? 

Iar pozitia premierului e clara, rezultata din declaratiile sale:

„Nu ma dezic de Duicu, Prioteasa si ceilalti”.
„Daca nu luam presedintia, scapa cine poate”
„Pana luam controlul politic la DNA”
„Ii vom face dreptate lui Costica Nicolescu si la toti ceilalti”.
„Miza nu e schimbarea unui om, e schimbarea unui regim”
Antonescu: „prin regimul Basescu se intelege DNA, ANI, CSM”.

Mizele plecarii presedintelui sunt:

a.     Alegeri prezidentiale anticipate, inainte ca opozitia de dreapta sa scoata in fata in candidat profilat si cu sanse.
b.     Slabirea fortei si determinarii institutiilor din justitie, DNA, ICCJ, DIICOT, ANI, precum si a SRI, de urmarire si tragere la raspundere a hotilor si coruptilor.
c.      Salvarea celor inchisi sau pe drumul spre puscarie de consecintele faltelor lor, prin legea amnistiei si gratierii.

Ponta, Voiculescu, Tariceanu, vor sa elimine neajunsul „avem guvernarea dar nu avem toata puterea”, pentru a incaleca, in absenta presedintelui Basescu, toate institutiile de forta din justitie si serviciile de informatii.

Romania traieste iarasi evenimente dramatice, un scenariu perfect similar celui din iulie 2012, prin care sa determine prezicerea lui Voiculescu: „Traian Basescu nu-si va termina mandatul la Cotroceni”.

Depinde de restul societatii, care nu traieste din furt, coruptie si jefuirea bugetelor si averii statului roman, sa nu permita sa se intample fortarea demisiei sau demiterii lui Basescu, asa cum nu a permis nici in 2012.

Iar cei care sunt partasi la acest al doilea puci parlamentar, inclusiv PNL, sa intelega ca vor deveni proscrisii societatii romanesti.

3 comentarii:

  1. Sunt Alberto Rodrigues
    Activez in cercetare economice si digitala

    Avand in vedere preocupare pe care UE o are in privind masuri de reducere poluare in deschidere acestui document va voi spune ca de ani de zile fac cercetari cu scop de a identifica si crea modele de afaceri care aduce profituri mare in scurt timp dar fara sa consuma resurse si sa polueze

    In acest sens am creat o tematica de conferinta ,curs universitar etc ebooks


    RăspundețiȘtergere
  2. MENSAJUL PARTEA 2
    "" How to get high profit without consuming resources and create pollution"" In alta ordin de idei avand in vedere anumite probleme cu care se confrunta EU si care este legat de extremism fascism


    2)How EU can get billions euro and create millions jobs taking benefit from immigration trends ""

    3) How EU banks can get more than 7 millions new clients in less than 7 months


    5) How to get more than 25% profit in less than 75 days
    Avand in vedere ca din Iunie si pana Septembrie Constanta intra in centrul atentie atunci amd prezentat cu mult timp inainte o lista de prioritati de cercetare economice di digitale pe care cei de acolo le putea face Ca sa pot verifica daca le citeau am creat un link

    http://cercetarea-romania.blogspot.ro/2014/06/proiecte-de-cercetarea-prioritarea-pt.html
    Daca veti urmati continut link-ului veti vedea ca am asociat mai multe poiecte cu avantage politice in asa fel incat sa pot fiu motivati sa-l faca

    RăspundețiȘtergere
  3. MENSAJUL 3
    SUNT VICTIM UNOR ABUZURI COMISE DECATRE GUVERNUL ROMANIEI ,MINISTERUL CERCETARE ETC



    Pe langa aceste lucrurile la care am facut referire acum 10 luni de zile am trimis anumite proiecte catre ministerul Fondurilor iar ei m-au spus sa dau proiecte repective catre unor companii ca ei sa primeasca fonduri si sa-i implementeze

    Tinand cont ca o buna parte din ele tin de activitate de transfer de know how ,iar Constanta si Tulcea sunt Orase mai potrivite pentru a realiza aceste am prezentat anumite tematice catre



    camera de comert si industria din Constanta si Universitate Ovidius si i-am cerut asa cum este prevazut in obligatia lor ca proiecte respective sa fie prezentate catre menbri lor

    RăspundețiȘtergere