joi, 5 iunie 2014

Prolog la Congresul PMP



Sunt membru PMP si mi-am depus candidatura la o functie de vicepresedinte.

Varsta nu-mi permite sa-mi fac planuri de „marire” sau cariera politica.

Vreau doar sa ajut, atat cat ma mai tin puterile si mintea, la o lume mai buna, la o tara mai buna, in care sa traiasca copiii si nepotii nostri, altfel decat am trait noi.

Aceasta-i  datoria noastra, nu sa facem imprumuturi pe care sa ni le plateasca ei, urmasii nostri,  nu i-am intrebat daca sunt de acord.

PMP si-a propus din start sa fie un altfel de partid, sa faca o altfel de politica.

Dupa 24 de ani in care, o spune Viorel Catarama, un fin cunoscator al politicii romanesti, „partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din Romania. Aceste partide au lasat si au perpetuat sistemul de furt din Romania. In acest moment, pana la 80% din banul public a ajuns sa se fure", a venit momentul schimbarii scenei politice romanesti.

Victor Giosan pune un diagnostoc corect: 

constatam  apariția și dezvoltarea unui sistem neo-feudal de ”parazitare” a sectorului public în primul rând, și de control, cel puțin parțial a societății românești. Scopul fundamental este accesul permanent la resursele publice și drenarea acestora către utilizări private/de grup”.

PDL+PNL=love. 

Isi asuma PDL lovitura de stat din iulie 2012? Isi asuma PDL si toate deciziile luate de Victor Ponta in ultimii doi ani, sustinut de PNL? Si razboiul dement si irational dus impotriva lui Traian Basescu, de catre USL? 

Si declaratia lui Antonescu:

„Băsescu a fost ținut artificial la putere până la 25 mai de către domnul Victor Ponta, care din lașitate, sau poate santajabilitate, a încheiat un pact de coabitare inexplicabil”?

De la PMP, cei 60% absenti de la vot asteapta altceva, o altfel de politica, care sa intrerupa spirala toxica a „pacatului originar”: 

dai banul la partid, primesti contracte cu statul si functii publice, din care iti scoti inzecit banii dati, si tot asa, spre imbogatirea clientelei si activului de partid si saracirea populatiei. 

Este momentul ruperii paradigmei „pacatului originar”. 

Este momentul aparitiei unui partid, cu o conducere legitima, care sa aiba in centrul activitatii nu spagile si furturile din banul public, nu abureli si amagiri, nu panglici colorate si ambalate media,  ci cu totul altceva:

 Principii, valori, integritate, onestitate, valoare profesionala, substanta doctrinara, servirea interesului national, decizie si seriozitate in urmarirea proiectelor, orientare euroatlantica, stat de drept, democratie si guvernare participative, libertate economica, initiativa privata, un stat minimal dar flexibil si puternic, independenta justitiei. 

Succesul obtinut in urban la recentele alegeri europarlamentare ne indreptatesc sa speram ca este doar o chestiune de timp pana cand populatia sesizeaza diferenta specifica, care face din PMP primul partid dedicat principiilor si valorilor, si nu fraudelor din banul public.

In ciuda unor neintelegeri, incongruente intre liderii sai, a unor critici meritate sau nu, speranta schimbarii paradigmei vietii politice romanesti ramane  in PMP,  sprijinit si sfatuit de  presedintele Basescu.

Daca aceasta sansa va fi ratata, nu avem nicio scuza in ochii copiilor si nepotilor nostri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu