duminică, 28 iulie 2013

Victor Ponta se face ca ploua in fata hotiilor USL



Dupa ce a vituperat saptamani si luni intregi impotriva hotiilor fostului regim, le-a facut dosare inaintate la DNA, s-a plans ca DNA nu instrumenteaza mai repede aceste dosare, a venit momentul sa dea piept cu hotiile din propriul pardit si din USL. Si se face ca ploua.

Cateva exemple

Proiecte POSDRU in valoare de aproximativ 100 de milioane de euro au fost anuntate de Ministerul Educatiei pe 23 iulie, cu termen limita de depunere a ofertelor 2 zile mai tarziu, pe 25 iulie 2013.

Nu numai ca un astfel de anunt este contrar tuturor legilor si procedurilor  de transparenta decizionala, dar este clar ca maniera aceasta avea drept scop ca doar persoanele initiate cu mult timp inainte sa beneficieze de proiecte. 

Nimeni nu este in stare sa faca o documentatie, sa scrie un proiect si sa depuna intentia de colaborare in doua zile.

Este un exemplu clar de manipulare ordinara, de incercare de pacalire a legislatiei si a oamenilor de buna credinta care ar fi avut ceva de spus si muncit in astfel de proiecte, avand calificarea necesara.

S-a ales, in schimb, initierea doar a politrucilor de partid, care habar nu au de tematica si modul de derulare a proiectelor, punand iarasi in pericol fondurile europene pe POSDRU.

In loc sa-l destituie imediat pe ministrul Educatiei, si sa oblige ministerul sa aplice procedurile legale, Victor Ponta se face ca ploua, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

In Republica Mazare, Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, condus de Relu Fenechiu la acea data, a descoperit un tun de 117 milioane euro in Portul Constanta.

Conducerea Portului Constanta a modificat ilegal un contract de 117 milioane de euro in favoarea unei firme olandeze si in defavoarea statului. Portul este condus de seful PSD Constanta, fost profesor al primarului Radu Mazare.

Concluziile raportului sunt abuz in serviciu contra intereselor publice, caz care se lasa cu ani grei de inchisoare pentru cei implicati. Iar pe lista sunt cam toti directorii din cadrul Portului Constanta.

Nici in fata acestui abuz, descoperit, culmea, de un ministru al cabinetului sau, Victor Ponta n-a luat nicio pozitie. Sa-i destituie eventual pe cei implicati si sa-i dea pe mana DNA, cum a facut cu dosarele fostului guvern.

Este iarasi un exemplu de dubla masura cu care actioneaza Victor Ponta.

Hotii nostri sunt buni, au imunitate, justitia sa se ocupe doar de hotii care au fost la guvernare, acum in opozitie.

Victor Ponta se face ca ploua.

Declaratiile lui Victor Ponta relativ la incompatibilitatea primarilor si alesilor locali sunt si ele halucinante.

Dupa cum singur declara, aproape jumatate din primarii tarii au fost gasiti incompatibili de catre ANI si acum sunt in diverse stadii procesuale in instanta. Si ce sa faca? Sa-i piarda pe toti, sa organizeze alegeri in jumatate de tara? Mai bine schimba legea ANI, pentru ca, nu-i asa, primarii reprezinta interes public.

De fapt, ce s-a intamplat?

Dupa alegerile locale din iunie 2012, primarii si alesii locali erau siguri ca USL va incaleca justitia, va desfiinta ANI, iar ei nu vor trebui sa mai dea socoteala cuiva pentru incompatibilitati. Adica pot sa-si dea in continuare contracte pe bani publici, sa cumperea panseaua cu patru euro, din care trei euro inseamna spaga. Acesta-i „interesul” public de care vorbeste Victor Ponta.


Victor Ponta se face ca ploua si in acest caz, nu recunoaste ca incompatibilitatile primarilor care-si dau contracte din bani publici propriilor firme au fost puse in lege tocmai pentru a mai stopa furtul din bani publici.

USL nu face exceptie de la obiceiul fostelor guvernari.

A venit la putere sa-si imbogateasca clientela din bani publici, dupa care potopul. Sa plateasca daunele si consecintele hotiilor urmatoarea guvernare. 

Iar populatia asteapta de 23 de ani sa apara o clasa politica care sa se mai ocupe si de problemele si interesele ei, nu doar de devalizat bugetele publice.

Cand si daca se va intampla acest lucru, depinde de electorat si de justitie, sa sanctioneze cu maxima asprime toate abuzurile si hotiile din bani publici.

Victor Ponta se face ca ploua, ca nu vede hotiile din USL.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu