joi, 4 iulie 2013

Victor Ponta din nou pe aratura





N-a curs  multa coabitare pe apa Dambovitei si Victor Ponta o ia pe aratura, dovendind ca nu intelge nimic din ce se intampla in Romania si in lume.


Prima declaratie halucinanta

”Am vazut si eu datele finale ale recensamantului, mai bine mai tarziu decat niciodata. Am fost peste 50% in 29 iulie care am dat 'lovitura de stat', cum ar spune unii ramasi in urma, dar nu ne mai foloseste prea mult acum".

Cum o fi socotit ca „au fost peste 50%” nu are importanta. Pentru ca datele referendumului, la care fiecare declara ce-l taie capul, iar unii, precum Victor Ponta il saboteaza si nu raspund nimic, n-au nicio legatura cu listele electorale permanente, care se actualizeaza automat in functie de CNP-uri.

Trecand si peste faptul ca romanii cu drept de vot aflati in afara tarii n-au avut cum sa fie recenzati. Si nu sunt putini, cel putin trei milioane.

Este doar o incercare de manipulare ordinara, un fel de scuza pentru cei care au dorit demiterea presedintelui Basescu, promisa de Ponta si Antonescu, dar nereusita din motivele cunoscute. 

Victor Ponta isi continua opera de antagonizare si instrainare a elitelor intelectuale ale tarii, care nu pot inghiti astfel de gogosi electorale, isi simt insultata inteligenta, mizand in continuare pe cei care l-au votat, in principal asistati social, si care acum sunt in mare fierbere ca nu primesc ce li s-a promis.

Si nici nu vor primi, economia romaneasca, cea europeana si mondiala stau pe buza prapastiei. Nu se stie daca si unde se va opri recesiunea.

Si atunci de unde sa le dea? Le mai da cate o satisfactie marunta, de tipul declaratiilor  iresponsabile pe care a reinceput sa le agite in spatiul public.


A doua declaratie se refera la examenele de final de an.

„Eu nu as vrea sa aruncam anatema pe toata lumea, 99% dintre profesori si elevi si-au facut datoria corect. Va felicit pentru organizare, va felicit ca nu v-ati lasat impresionat de tot felul de frustrati care au satisfactii sadice ca pica nu-stiu-cati elevi," a spus Ponta.

Victor Ponta se face ca nu intelege ca e vorba de frauda si furt, nu de frustrarea a nu stiu caror sadici. 

De anchete ale procuraturii si DNA, rezultate din sesizari si fapte adunate in dosare. Situatie asemanatoare aceleia de dupa referendum, cand, in viziunea lui Ponta, procurorii ii fugareau pe sateni prin biserici cu biblia in mana.

Cat despre cei 99% care-si fac datoria, ii aduc aminte ca anul trecut la sesiunea din toamna in judetul Giurgiu s-au inregistrat de cinci ori mai multi candidati, comparativ cu Ialomita. Nu exista  explicatie logica pentru aceasta situatie aberanta, alta decat furtul masiv, generalizat si institutionalizat din judetul Giurgiu. 

An de an situatiile statistice de la Testarea Nationala si Bacalaureat ne spun acelasi lucru, doar Victor Ponta si Ecaterina Andronescu nu vor sa accepte ca legile statisticii sunt deasupra tendintelor de manipulare ale unor guvernanti.

In loc sa verifice tezele ramase in centrele de corectura, sa vada unde si cat s-a copiat, sa sanctioneze supraveghetorii si corectorii care iau spaga si falsifica rezultatele examenelor, Victor Ponta le spune „furati  mai departe ca va tin eu spatele”. 

Victor Ponta si ministrul Pricopie sunt complici la fraudarea examenelor de absolvire. 
Nici nu ma asteptam ca un plagiator notoriu sa-si doreasca examene cinstite si corecte, fara furt si frauda. Isi da stfel arama pe fata. 

Doua sunt consecintele cu impact negativ major. Elevii si profesorii cinstiti si corecti se vad sanctionati de un regim abuziv prin pierderea locurilor fara plata la facultate in favoarea celor care fura si fraudeaza. A doua consecinta, elevii au inceput sa fuga de scoala, dupa ce piata muncii nu mai da doi bani pe diplome obtinute in asemenea conditii, fara acoperire in competentele si cunostintele necesare angajatorilor.

Si asta pentru ca interesele majore ale conducerii politice sunt:

-         Sa ascunda gunoiul sub pres, adica sa nu se afle starea proasta in care se afla educatia si formarea profesioala
-         Sa furnizeze materie prima fabricilor de diplome universitare care controleaza Ministerul Educatiei si Parlamentul Romaniei.

Faptul ca economia Romaniei sufera din lipsa fortei de munca in meserii cautate, nu pare sa-l intereseze sau deranjeze pe Victor Ponta. Sa vedem de unde umple burtile celor 4,5 milioane de votanti care l-au adus la guvernare.

In problema contractelor netransparente pentru unitatile de stat si regii autonome, Victor Ponta se spala pe maini, declarand ca n-a stiut ce-a facut Parlametul. Uita ca este copresedinte USL, presedintele celui mai mare partid si ca nimic nu misca in USL fara consultarea sa. Dar cand iese prost, in ochii europenilor daca nu ai romanilor, o da cotita dupa cires, se face ca ploua. Votantii USL poate inghit galusca, dar cat poti guverna impotriva oamenilor care pricep si nu sunt de acord cu ce se intampla.

In concluzie, dupa vizita in China Victor Ponta a venit transformat in rau, umbla iar dupa cai verzi pe pereti si se solidarizeaza cu hotii si coruptii de la examenele nationale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu