vineri, 30 august 2013

Ministrul Pricopie, complice la fraudarea Bacalaureatului de la Valcea




Conform publicatiei  Vocea Valcii  care a descoperit toata frauda de la Bacalaureatul din iulie 2013 din Ramnicu Valcea, Inspectorul General, Remus Grigorescu, seful Comisiei Judetene de Bacalaureat a modificat opt note la tezele de limba si literatura romana, impreuna cu Inspectorul de specialitate.

Inspectorul General, Remus Grigorescu, este sustinut de filiala PSD Ramnicu Valcea, condusa de Ion Cilea.

Modificarea s-a produs dupa deschiderea tezelor, printre beneficiari aflandu-se si geniul informaticii local, Ionut Budisteanu, caruia o nota mai mare la Bacalaureat l-ar fi ajutat sa intre la o universitate de top din occident.

Incadrarea juridica a faptei este clara: abuz in functie, falsificare de inscrisuri oficiale, sprijin nepermis acordat anumitor elevi, posibil contra foloase materiale, lucru ce va fi stabilit de ancheta DNA.

Fapta a fost adusa la cunostinta ministrului Pricopie, care, in mod corect, a trimis o echipa a Corpului de Control la fata locului, echipa formata din consilierii Ion Tramandan si Mihaela Dimitrescu. 
 
In perioada 16.07.2013-26.07.2013 echipa de control a verificat documente si audiat martori, si iata o parte din concluzii:

„Nu a fost respectata metodologia nr. 4799/31.08.2010, in sensul Ar. 11(13): nu exista documente care sa ateste caracterul oficial al reevaluarii unor lucrari (cine a solicitat, cine a dispus, componenta comisiei de reevaluare etc), acesta imbracand aspectul unei decizii subiective, venita din initiativa Inspectorului General si al inspectorului de specialitate de limba romana (in calitatea lor de presedinte si membru al comisiei judetene, asa cum rezulta din notele de relatii). Echipa de control sustine ideea ca reevaluarea a fost o masura arbitrara, aplicata numai pentru unele lucrari si nu asupra tuturor lucrarilor din pachetul evaluatorului”.

Au fost luate note de relatii de la persoane implicate in procesul de evaluare (presedintele comisiei si informaticianul CZ nr. 100 – Seminarul Teologic „Sf. Nicolae”), prin care acestea afirma ca reevaluarea si schimbarea notelor s-a facut in prezenta inspectorului general – care era si presedintele comisiei judetene de bacalaureat – si al altor membri din comisia din centrul de evaluare”.

Pana aici s-a actionat corect, in spiritul regulamentelor si metodologiei.

Raportul a fost depus la Secretarul General Adjunct al Ministerului Educatiei cu nr 110/29.07.2013 si a ajuns pe masa ministrului a doua zi.

De aici incepe culpa ministrului. In loc sa-l demita sau suspende pe Inspectorul General, Remus Grigorescu, si sa sesizeze DNA asupra unei fapte asa de grave, ministrul Pricopie a acoperit fapta, devenind astfel complicele acestuia.

Nu se stie daca decizia de musamalizare a cazului a fost luata la un nivel mai inalt, de catre premier si sef de partid, dupa convorbiri cu seful PSD din Ramnicu Valcea. Cert este ca nici dupa o luna de zile ministrul Pricopie nu a reactionat la cele semnalate de Corpul sau de Control.

In conditiile in care si in vara, dar si acum, la examenul de Bacalaureat aflat in derulare, se descopera tot felul de fraude, o pozitie ferma a ministrului ar fi fost un semnal important pentru incetarea fraudelor.

Sa ne reamintim ca  premierul a cerut „toleranta zero” la examenul de Bacalaureat, si este interesant cum va reactiona Victor Ponta la aflarea acestei situatii. Il demite pe ministrul Educatiei pentru complicitate la fraude, sau va inchide ochii, dovedindu-se si dansul complice la fraudele pe care tocmai le condamna, iar cerinta cu "toleranta zero" ramane o gluma proasta. 

Este clar ca solidaritatea de clan cu structurile de partid, chiar corupte, este singura explicatie pentru care ministrul Pricopie n-a reactionat, cand a fost informat pe 29.07.2013 despre situatia aparuta la Valcea.

Daca aceste dezvaluiri ale ziaristilor valceni (CLAUDIA STANCIU, MAGDA POPESCU) raman fara ecou, ne convingem inca odata ca doar gura e de actualii guvernanti, ca  mistificarea si minciuna si ipocrizia guverneaza  Romania.



2 comentarii:

  1. Am citit cu stupoare mesajul postat pe blogul dvs, şi ţin să vă spun ca eu m-am înscris la Universitatea din Bucureşti, la Facultatea de Matematică Informatică, exact cum am promis, şi am intrat ca olimpic(nu am dat examen de admitere la Universitate).

    Pentru a mă înscrie la universităţile din America, Bacalaureatul din România nu are nici o importanţă pentru admitere deoarece americanii au propriul lor examen numit Scholastic Aptitude Test(SAT1) şi SAT2. Înafară de acest lucru, eu am primit o bursă de studiu în valoare 40000$ oferită de IEEE la care am renunţat în favoarea României. Oare am făcut bine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionut Budisteanu, intrebarea este daca Insp. general v-a modificat, sau nu, nota de la Bac. Intre timp a aparut si raportul Corpului de Control al Ministrului

      Ștergere