joi, 15 august 2013

Ce i-a casunat lui Ponta pe Udrea si Basescu?




Multi romani se vor fi intrebat ce le-a casunt liderilor USL, Ponta si Antonescu, de repeta obsesiv, la unison, numele lui Traian Basescu, de 66 de ori intr-un singur interviu (Ponta)- o data la 2-3 minute, si de 23 de ori Crin Antonescu, intr-o declaratie de presa.

Totul a parut coordonat intre cei doi, conform unei strategii bine puse la punct.

Strategia nici macar nu este secreta. Cu cat Traian Basescu apare dusmanul USL, cu atat coalitia de guvernare este mai solida si mai unita, spune Ponta. Ca doar „dusmanul” comun, Traian Basescu, a dus la nasterea USL.

Ponta si Antonescu isi doresc cu disperare ca presupusa ura a populatiei impotriva lui Traian Basescu sa se mentina, cel putin. De aici si asocierea obsedanta a presedintelui Basescu cu Elena Udrea, antipatica in ochii electoratului roman, cred cei doi lideri ai USL.

Strategia este ca electoratul sa-l considere in continuare pe Traian Basescu coresponsabil pentru politica economica a tarii,  tap ispasitor pentru neajunsurile, lipsa locurilor de munca, salariile si pensiile mici.

Numai ca prin actiuni si atributii, prin absenta totala a colaborarii cu Guvernul, Traian Basescu nu mai are nicio legatura cu starea economica a tarii, cu situatia bugetarilor si pensionarilor, cum a avut, asumat, in timpul guvernarii Boc.

Ponta a si sustinut, de mai multe ori, sa nu-l prinda pe Basescu amestecandu-se in politica economica a guvernului, unde doar el este seful. Cred ca acum regreta. 

Sa-i crezi pe romani suficient de prosti, sa  nu realizeze acest lucru, abia este o dovada de prostie.

Dupa un si jumatate de guvernare, sa invoci greaua mostenire, devine penibil. 

Cu atat mai mult cu cat DNA iti aresteaza directori si directori adjuncti din institutii importante ale statului, cheama clanul Voiculescu sa dea cu subsemnatul, iar Liviu Dragnea este cu un pas in tribunale. 

Ponta si Antonescu stiu ca majoritatea romanilor nu au preocupari ideologice si doctrinare, apreciaza politicienii aflati la conducere dupa ce pun pe masa. Au bani de mancare si pentru plata datoriilor, sunt multumiti. Nu au, se pun pe injurat, iar la proxime alegeri se descarca in cabina de vot.

Romanii nu ies in strada, ca egiptenii sau turcii. Nici atunci cand le-au fost taiate drastic veniturile. S-au razbunat la alegerile din 2012. 

Judeca mai practic, dupa starea lor materiala, economica. Si inteleg democratia in mod corect, sanctiunile se dau la urne, nu pe strada, cu bolovani. 


Sa nu se oboseasca liderii USL sa ne bombardeze cu cifre bombastice, cat creste una, alta, ce absorbtie de fonduri europene grozava avem. 

Se vede in farfurie? Bine. Nu se vede, tot ce declara politicienii USL nu merita atentie.

Daca as fi fost fan USL, si mi-as vedea puterea de cumparare diminuata luna de luna, prin scumpiri, prin noi taxe si impozite, daca m-as imbolnavi de ceva care nu se gaseste in pachetul minimal asigurat de CNAS, ce-as face? 

As lua USL la injuraturi, iar la vot as lipsi sau as vota orice, numai USL nu.

Asta stiu si mai marii USL. De aceea sunt disperati sa arunce raspunderea pe Basescu, Udrea, procurori, pe oricine, pentru a scapa de judecata aceasta simpla a electoratului.

Le va tine? Nu cred, inteligenta si intelepciunea poporului roman este verificata si rasverificata. Pricepe imediat minciuna si vrajelile, mestecatul vorbelor, in loc de mancare.

Ghinionul USL este ca la jumatatea mandatului de patru ani sunt alegeri europarlamentare si prezidentiale. 

Cand vor lua cunostinta, in mod brutal, de perceptia populatiei asupra propriei puteri de cumparare. 
La o sanctionare drastica a electoratului, pentru performanta economica precara a tarii, isi pierd legitimitatea de a conduce pana in 2016. Iar cu un presedinte validat de electorat, altul decat din USL, va fi si mai greu de guvernat. 

Conservarea voturilor pensionarilor si bugetarilor devine si ea dificila, odata cu scaderea incasarilor la buget. Iar reducerea evaziunii este si ea un vis prea frumos, pentru ca n-a reusit-o nimeni, fara o minima conformare voluntara a contribuabililor. Iar aceasta conformare nu se produce, pana cand platitorii de taxe si impozite nu vor avea convingerea ca statul face ce trebuie cu banii stransi la buget. 

Iar sansa relansarii economice deriva, simplu, din urmatorul algoritm: reducerea cheltuielilor de functionare a statului, elibereaza fonduri si permite:

-reducerea fiscalitatii, adica cresterea atractivitatii economiei romanesti in ochii investitorilor
-investitii in infrastructura mare, creatoare de locuri de munca si venituri pentru populatie
-stipendii si jutoare in zonele economice  care merita acest lucru
-cesionarea de active imobile, ale statului,  catre investitori privati
-inchiderea tuturor companiilor economice de stat, gauri negre care sug bugetul statului, in loc sa-l sustina prin taxe si impozite.

Faptul ca bugetul de stat sustine si bugetul de pensii, de sanatate, de somaj, ajutoarele sociale, face din functionarea sa o misiune aproape imposibila, oricare ar fi partidele aflate la putere.

Pricep liderii USL aceste lucruri simple?

Pana acum n-au dovedit-o, aruncarea responsabilitatii in spatele lui Basescu si Udrea demonstreaza  acest lucru. 

Ramane ca populatia sa si inghita aceste gogosi. Slaba speranta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu