duminică, 18 august 2013

Ponta, din gafa in gafa





Dupa gafele recente privind ancheta penala de la Liceul Bolintineanu si amenintarea ca „trimit DNA-ul pe capul sefului de la CFR Marfa”, alte doua gafe monumentale s-au nascut din capul lui Victor Ponta, care nu pricepe nici lovit ce inseamna separatia puterilor in stat si statul de drept. El stie una si buna, ca trebuie sa ai toata puterea, nu doar guvernarea, sa preiei controlul politic la DNA, ca sa poti sa furi ultimele active ale statului si sa fraudezi bugetele publice, in folosul activului de partid si a clientelei politice.

Desi tanar, i-a ramas in cap de la comunisti urmatoarea axioma: 

„in tara mea si cu partidul meu la putere nu am a da socoteala cuiva. Nici justitiei”.

A venit din concediu cu marota ca Presedintele Basescu ii va face dosar penal lui Silaghi, auzind ca va fi chemat la DNA si, mai grav, a declarat cu subiect si predicat ca Basescu i-a facut dosar penal medicului Branisteanu.

Argumente  de bun simt.

 Traian Basescu mai sta un an in functie, nu salarizeaza, nu avanseaza in grad, nu evalueaza magistrati, a semnat propunerile lui Ponta pentru sefii parchetelor, de ce l-ar asculta procurorii si judecatorii?

Dar hai sa presupunem ca are doi trei procurori care-l asculta. Acestia au sefi de sectie si apoi, procurori generali, care pot infirma solutia „impusa” de Basescu. 

Sa zicem ca toti procurorii asculta de Basescu. Odata ajuns in instanta, daca probele sunt netemeinice si nelegale, toata afacerea este data pe fata.

Sunt zeci de judecatori care judeca o cauza, de regula repartizati aleatoriu, cum sa asculte toti de Basescu?

Un biletel roz a ajuns la Udrea de la Tariceanu, si acela a fost dat in vileag, ca si convorbirea din biroul lui Tariceanu despre Patriciu, la care a asistat Monica Macovei.

Cum poti tine secrete asa interventii?

Doar o minte tulbure poate crede asa ceva.

Despre medicul Branisteanu chiar Nastase a declarat ca nu i-a facut nimic, deoarece l-a salvat politistul care a sarit sa-i ia arma. O tara intreaga l-a vazut la tv-uri, viu si nevatamat. Si atunci, sa tii o saptamana in spital un arestat, fara motive medicale intemeiate, nu inseamna  favorizarea infractorului? Si-a facut-o cu propria vointa, nu era nevoie de interventia cuiva.

Realitatea este alta

Ponta incearca sa abureasca in continuare pe acei romani, mai slabi de inger, care se uita la tot ce scoate din gura, fara sa gandeasca sau sa cantareasca ce spune.

Cati or mai fi asa de hipnotizati, incat sa nu judece cu propria dotare ce se intampla?
Vom vedea la europarlamentare.

Pe oficialii UE si americani nu are cum sa-i imbrobodeasca. Fara „paraciosii” de Macovei si altii, deja in cancelariile occidentale a fost notata gafa monumentala a lui Ponta, prin care acuza presedintele tarii ca face dosare penale.

Increderea in justitia romana a cetatenilor simpli, a investitorilor, s-a spulberat aproape instantaneu. Ce justitie e asta in care presedintele face dosare penale?  Sau, alternativ, ce premier mai este si acesta care emite bazaconii monumentale?

Sau asta a si vrut Ponta? Sa decredibilizeze justitia, urmand in viitor un atac puternic asupra presedintelui si justitiei, mai virulent comparativ cu acela din vara trecuta? 

E posibil si acest scenariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu