luni, 29 octombrie 2012

Planurile lui Crin Antonescu





Actiunile si opiniile lui Crin Antonescu din vara aceasta tradeaza fibra dictatorului ratacit de istorie, taman pe meleagurile tarii noastre.

Plecand de la „Dan Voiculescu este partenerul meu”, indiferent ce-ar fi facut, daca imi serveste planurile de marire, pana la „Departamentul de stat este adversarul meu in alegeri”, toate zicerile sale conduc la aceeasi concluzie.

Crin Antonescu nu intelege si nici nu face eforturi sa inteleaga democratia, ca profesor de istorie ar trebui sa nu-i fie prea greu. El intelege ca degeaba ai guvernarea daca nu ai toata puterea, adica si justitia.

A inteles perfect, in schimb, ca Traian Basescu este un adversar politic redutabil, care trebuie inlaturat cu orice pret. Pentru ca Traian Basescu este atasat valorilor democratiei si statului de drept.

Nu se sfieste sa enunte aceasta optiune de cate ori are ocazia, in ciuda represaliilor pe care le atrage aceasta declaratie din partea cancelariilor occidentale.

Crin Antonescu pune esecul atacului de asta vara pe seama ezitarilor lui Victor Ponta. Ca nu trebuia sa accepte cvorumul la referendum, cerut de Barroso, ca n-a „smecherit” numarul total de alegatori si ca n-a schimbat sefii parchetelor, cat a fost ministru de justitie, iar el, Antonescu, presedinte interimar.

Asa ceva este de neiertat, in tara ta si cu partidul tau la putere.

La cate a facut, Crin Antonescu joaca la totul sau nimic. Nu este un om caruia sa-i pese de soarta poporului, de ce pun pe masa romanii, cum se incalzesc la iarna. Are o singura obsesie, puterea absoluta, izvorata dintr-o cultura si caracter extrem de precare.

Cum asupra lui Ponta s-a lamurit, nu are vana de dictator, s-a orientat asupra lui Liviu Dragnea. Sau a fost „orientat” de catre Dan Voiculescu.

Dragnea a demonstrat la referendum cum se face politica „mare”, adica cum se joaca la totul sau nimic. Cum se manipuleaza masele cu SMS-ul, cu trupe de activisti trimisi in sectiile de votare. Asta da „vana” si viziune de dictator.

Liviu Dragnea ii poate asigura, gratie acelorasi metode, alegerea sa cu peste 51%, sa poata emite apoi pretentii la presedintie si o noua suspendare a lui Basescu, cum a si anuntat recent. Aceasta este explicatia refugierii candidaturii sale in regatul Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, care isi cunoaste bubele penale de care se apropie incet dar inexorabil procurorii, are si el interesul unei dictaturi de otel, care sa-l faca imun la actiunile procurorilor.

Daca Victor Ponta mai rateaza multe in ochii electoratului, in ochii partenerilor europeni, fie ca este vorba de fondurile europene, fie de acordurile cu UE, ar fi un bun motiv ca noii pretendenti la tron   sa  retraga tara in cochilia noastra romaneasca, fara acorduri internationale, fara a da socoteala Departamentului de Stat, avand la carma doi dictatori: Crin Antonescu dictator sef  si Liviu Dragnea dictator adjunct.

Baronii de toate culorile ar fi de acord si ei sa fraudeze bugetul de stat fara sa fie deranjati de procuratura, de Comisia Europeana, chiar de ar fi vorba doar de bugetul pricajit al tarii.

Dan Voiculescu ar fi si el multumit sa mai apuce ultimele farame ale economiei inca de stat, sa fie sef peste o armata de boieri locali, precum odinioara domnitorii tarii.   Omul din umbra care-l teleghideaza pe dictatorul sef, pe care l-a facut om, pardon, dictator.
Prea multe nu s-au schimbat, politiceste vorbind, cred viitorii dictatori.

Globalizarea economiilor si pietelor, posibilitatea de informare si miscare a romanilor, imposibilitatea economiei romanesti de a hrani 20 milioane de guri, fara jutor strain, acestea sunt motivele care ar putea da peste cap planurile lui Crin Antonescu. Faptul ca Romania nu este singura, izolata intr-o lume nestiuta, ci un membru activ al comunitatii europene.

Dar ca sa intelegi asta iti trebuie un minimum de inteligenta politica.


Un comentariu:

  1. Analiza justa, scrisa cu inteligenta si judecata sanatoasa, rationala a dlui Vlaston despre adevaratele intentii imorale si egoiste ale fricosilor Crin-Ponta-Voiculescu-Dragnea... oameni de calibru foarte jos. Ii vom neutraliza pentru ca acum intuim si chiar stim cum „construiesc” raul.

    RăspundețiȘtergere