duminică, 24 august 2014

Presedintele tarii nu este invitat la TVR, platita din banii nostri



Va dati seama in ce tara traim?

Televiziunea publica, platita din taxele si impozitele cetatenilor, nu are timp sa-l invite pe presedintele tarii, Traian Basescu, sa vorbeasca concetatenilor sai, care l-au si trimis in fruntea statului.

Presedintele Basescu este invitat, in schimb, la televiziuni private, comerciale, si preluat de acestea de cate ori doreste sa transmita mesaje cetatenilor Romaniei.

Si asta pentru ca TVR este o institutie politizata,  la conducerea sa se afla politruci, oameni numiti politic, de catre cea  mai politizata institutie, Parlamentul. Care au si adus-o in faliment, are 120 milioane euro datorii, desi nu cumpara si nu vinde marfuri. 

A devenit sluga puterii actuale, a lui Ponta in primul rand.

Si nu este singura institutie politizata, de-ar fi sa mai enumeram CNA, Avocatul Poporului, INS, Inspectoratele Scolare si cate si mai cate. Probabil toate deconcentratele sunt politizate, si fac doar ce le spune guvernul sa faca.

Este o situatie grava, depolitizarea si consolidarea institutiilor statului trebuie sa fie prioritatea zero a oricarei viitoare guvernari.

Nu este normal ca institutiile esentiale sa serveasca puterea politica, nu poporul, cum le spune si numele (Avocatul Poporului).

Avocatul Poporului amana de luni bune sa se pronunte pe solicitarea Presedintelui si a numerosi cetateni, privind atacarea la CCR a OUG de modificare a Legii  Educatiei Nationale.

Se face ca ploua. Din Avocatul Poporului a devenit sluga lui Ponta, desi e platita din banii nostri.

Asta-i dilema fundamentala. Le platim noi, dar fac ce le zice puterea aflata vremelnic la conducere.

O eventuala modificare a Constitutiei trebuie sa rezolve aceasta problema deosebit de importanta.

Faptul ca se poate si altfel este demonstrat de DNA, SRI, ICCJ, ANI, DIICOT, la conducerea carora s-a implicat seful statului.

Este o diferenta ca de la cer la pamant intre modul de functionare a acestor institutii, care stau la baza functionarii unei justitii independente, si cele citate la inceputul articolului, cu TVR in frunte.

Ar trebui ca noi cetatenii, atunci cand vom vota, in noiembrie, sa tinem cont si de faptul ca actuala putere a transformat institutii fundamentale ale statului in slugile lor,  si in loc sa serveasca poporul, care le si plateste din taxe si impozite, servesc interesele puterii.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu