sâmbătă, 30 august 2014

Alianta Politică PMP-PNȚCD




Alianţa Politică nou înfiinţată, PMP-PNȚCD,  se vrea un pol politic autentic de dreapta, nucleul forţelor politice şi personalităţilor  de dreapta din România.
Partidele liberale, în particular PNL, sunt mai degrabă partide de centru-stânga, cum demonstrează politicile promovate în multe ţări ale Europei.
Activitatea PNL în anii 2007-2008, când a guvernat şantajat de majoritatea PSD din parlament, şi mai ales din anii 2011-2013, mă scuteşte de alte demonstraţii.
Pentru că atacul la statul de drept, din iulie 2012, marțea neagră din decembrie 2013, apărarea parlamentarilor penali, in fața carora a făcut zid pentru a-i apăra de justiție, sunt arhicunoscute în țară și străinătate.
Despre PDL, numai de bine, nu mai există pe eşichierul politic.
Tăriceanu şi PLR numai de dreapta nu sunt, dacă ne amintim de „moştenirea” din 2008, când i-a lăsat „mortu” în casă lui Emil Boc. Activitatea sa politică de până în prezent ridică problemă: câţi „morţi” să mai lase Tăriceanu în „casa” România, pentru a pricepe că nu are ce să caute la guvernare?
Nu există eroare mai gravă decât să laşi o ţară întreagă pe mâinile unei stângi corupte, care fură şi fraudează bugetele şi averea ţării, care parazitează societatea, prefăcându-se că redistribuie la săraci, ce? Praful de pe tobă, o ţară încă săraca nu are ce să dea neajutoraţilor.
Acesta-i contextul în care apare Alianţa PMP-PNȚCD.
Ambele partide urmăresc interesul naţional, susţinut de cei patru piloni:
  1. Statul de drept şi independenţa justiţiei
  2. Consolidarea şi depolitizarea instituţiilor statului
  3. Păstrarea echilibrelor macroeconomice, creştere economică sutenabila
  4. Drumul spre vest, integrarea în UE şi păstrarea umbrelei de securitate a NATO
Ambele partide susţin valorile şi principiile dreptei autentice, nu „vopsite” doar să ia ochii electoratului de dreapta:
·        Libertăţi şi responsabilităţi individuale
· Democraţie şi stat de drept, independenţa justiţiei, în termenii tratatelor internaţionale la care România este parte
·        Libera iniţiativă, antreprenorială şi socială
·        Un stat minimal, dar fexibil şi puternic
·        Valorile moralei creştine
PNŢCD reprezintă o formaţiune politică cu un brand încărcat de istorie, loial alianţelor din care a făcut parte, fără compromisuri de la principiile şi valorile pe care se sprijină.
Indiferent câte încercări au trecut peste istoria sa, nu a renunţat la fermitate, intransigenţă în apărarea principiilor şi valorilor pe care le-a slujit.
Alianţa Politică PMP-PNȚCD constituie acum un nucleu de dezvoltare, un refugiu pentru forţele politice şi personalităţile care cred că dreapta politică reuşeşte să dezvolte o naţiune, stânga fiind aceea care risipeşte ce adună dreapta.
Dacă PMP, un partid tânăr, cu oameni tineri, reprezintă entuziasmul şi motorul creşterii în aprecierile electoratului, PNŢCD contribuie cu înţelepciunea, experienţa politică, acumulările de doctrină şi ideologie câştigate în 130 de ani de existenţă.
Susţinerea candidatului PMP la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, reprezintă un test de înţelegere a faptului că e momentul ca şi în România, asemenea ţărilor mari, Germania, Marea Britanie, funcţiile înalte în stat pot fi asumate şi de femei.
Campania electorală a Elenei Udrea are de câştigat prin alăturarea structurilor teritoriale ale PNŢCD, mai puternic în mediul rural, în zone din Transilvania, prin prezenţa membrilor PNTC în comisiile din secţiile de votare
Cele două forţe politice sunt, oarecum, complementare, ceeace conduce la speranţa unei prestaţii importante a Alianţei în campania electorală.
Mai presus de orice, rămâne esenţialul.
Avem acum un pol politic puternic,  autentic de dreapta, care aşteaptă alăturarea, sau măcar sprijinul logistic şi ideatic a acelor forţe şi persoane din societatea românească care împărtăşesc aceleaşi valori şi principii.
Acesta este mesajul esenţial. Stânga, sau dreapta „vopsită”, nu mai pot dispune de resursele şi avuţia ţării după bunul lor plac, păcălind electoratul că urmăreşte interesul naţional, bună starea cetăţenilor, când arestările şi anchetele DNA demonstrează exact contrariul.
Desigur, vor exista si critici ale acestei Alianțe Politice.
Îi invit pe critici să explice care ar fi alternativa la această construcție, ce alte forțe politice ar reprezenta dreapta românească?
De răspunsul cinstit la această întrebare depinde viitorul națiunii române.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu