duminică, 24 noiembrie 2013

Declaratiile purtatorului de cuvant al guvernului sunt incalificabile

Nu cred sa mai existe vreo tara normala, in care ditamai purtatorul de cuvant al guvernului, Mirel Palada,  sa scrie  despre presedintele tarii ca la o carciuma de mahala:

„Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că preşedintele e beat. ...

În seara asta, Preşedintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Şi pentru a-şi învinge frica, şi pentru a încerca să acopere cu zgomot, s-a matrafoxat”...
Alcoolul dictează: După dînsul, potopul!”

 Intr-un asa hal de decadere intelectuala, de comportare necivilizata, de abdicare de la orice norme de moralitate publica, n-am mai vazut un functionar al Romaniei, platit din banii nostri, ai contribuabililor.

Mai grav, nu este de conceput ca ar fi actionat fara aprobarea directa a primului ministru Victor Ponta.

Intr-un singur mod se poate  extrage Victor Ponta  din aceasta mizerie verbala si comportamentala. Sa-l demita pe purtatorul sau de cuvant maine dimineata.

Daca se solidarizeaza cu declaratiile acestuia, fara sa-l repudieze prin demitere, rezulta ca premierul Victor Ponta este el insusi  constituit din acelasi aluat intelectual cu purtatorul sau de cuvant, ca-i impartaseste expresiile si jignirile aduse, nu omului Traian Basescu, ci functiei prezidentiale.  

Adica o pozitie care-l trimite pe premier si, odata cu el Romania, in Africa necivilizata.

Mai mult, falia deja existenta in societatea romaneasca se va adanci ireparabil, iar perspectiva conlucrarii tuturor romanilor la constructia unui viitor mai bun pentru tara dispare in ceata unui comportament vulgar si incompatibil cu functiile de inalti demnitari ai statului roman. 

La orizont nori negri pentru Romania si poporul roman. 

Un comentariu: