miercuri, 13 noiembrie 2013

Le-a luat Dumnezeu mintile...


Propunerea ca Parlamentul sa ancheteze terenul achizitionat de Ioana Basescu frizeaza paranoia.
Ca de cazul acesta e vorba, in primul rand, avem declaratia premierului Ponta: „toti cei implicati trebuie sa dea detalii. E vorba de sume mari de bani si de primul om in stat".

De cand, pana cand, in lipsa de alte preocuari mai serioase, Parlamentul infiinteaza o comisie parlamentara care sa verifice o tranzactie comerciala intre doi privati, in care vanzatorul este italian, chiar daca una din parti este Ioana Basescu?

Nu mai avem parchete, alte institutii ale statului specializate, de trebuie sa se ocupe Parlamentul de ceva care nu-i este in fisa postului, nu face obiectul muncii parlamentarilor?

Suntem in plin delir parlamentar, daca propunerea va fi insusita de catre plenul vreuneia dintre Camerele Parlamentului.

Chiar si eventuala implicare a unui procuror, Papici de exemplu, ca tot ii sta ca un os in gat lui Ponta, anchetarea sa este de resortul Inspectiei Judiciare a CSM. Este posibila efectuarea unor expertize, cercetari,  in vreun caz aflat in cercetare, cu schimburi sau impropietariri ilegale de terenuri in zona respectiva.  Vrea Ponta sa stie mai multe despre ancheta? Uite ca nu se poate! Si nici Parlamentul nu are voie sa stie.

Iar a uitat Victor Ponta de separarea puterilor in stat, de faptul ca daca intra iarasi cu bocancii in justitie va fi imediat urecheat de Comisia Europeana si de Departamentul de Stat american.

Lui Victor Ponta nu-i intra in cap, si pace, ca nu are dreptul nici macar sa dea sfaturi justitiei, c-asa-i in democratie. Nu e dictatorul Ceausescu, sau Stalin sau Hitler, sa dicteze si ordone la tot ce misca in tara asta.
Daca sunt transferuri ilegale de terenuri de la Fundulea la Calarasi, de care se face vinovat ADS-ul, foarte bine, sa ancheteze aceste transferuri, pe linie administrativa, folosind Corpul de Control, in limitele date de lege. Sau sa sesizeze procuratura, daca sunt indicii penale. Dar ce treaba are Parlamentul in tot acest caz?

Sa implici tranzactii comerciale private in declaratii publice si sa le supui controlului unei Comisii Parlamentare, de la nivel de sef de Guvern, nu un fitecine,  depaseste orice limita de legalitate si comportament normal al unui conducator european din anul 2013.

Stim ura viscerala pe care o nutreste Victor Ponta fata de presedintele Basescu, cu care trebuie sa imparta puterea pe care si-ar dori-o doar pentru el.

Sunt cunoscute declaratiile pornite dintr-o minte imatura, conform carora Basescu a vandut interesele tarii, ca n-a luat mai multi bani de la UE, ca a negociat un deficit prea mic pentru Romania, de nu se mai poate imprumuta pentru pomeni electorale.

Se depasesc insa niste limite de la care te poti intreba: omul acesta mai judeca sau i-a luat Dumnezeu mintile?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu