miercuri, 11 martie 2015

Ponta ii arata ''pisica'' lui Iliescu, cu redeschiderea dosarelor

Va bucurarati degeaba. Redeschiderea dosarelor mineriadelor reprezinta o manevra a lui Ponta de a-l reduce la tacere pe Iliescu. 

Care amenintase ca vine la CN sa-l judece pe Ponta.

Ponta a scapat de mai toti rivalii. De unii, pe cale naturala-penala (Mazare, Constantinescu, Bunea Stancu si multi altii). De Sova prin repriza de eliminare din PSD. De Geoana, Vanghelie, Ivan prin excludere sau suspendare, sa nu mai aiba posibilitatea sa vorbeasca la CN. Dragnea e trimis in judecata si daca trec noile prevederi ale statutului PSD, zboara si el.

Singurul "nepedepsit", Iliescu.

Ponta a vorbit cu tata Nitu („NUPU”) sa-i arate pisica lui Iliescu cu redeschiderea dosarelor revolutiei si mineriadelor. Daca Iliescu se "cuminteste", dosarele vor fi amanate sine die, pana raman fara "obiectul" cercetarii. 

Iliescu, care nu e nici el vreun fraier, a mirosit care-i treaba si a dat un pas inapoi, declarand zilele trecute ca ''Ponta e tanar, nu trebuie sa demisioneze''. Prea tarziu. „Executia” era deja amorsata.

Au mai ramas cativa lupi tineri care-i ameninta pozitia lui Ponta.

Oprisan, cu o achitare in prima instanta in dosarul „Caprioara”, vitupereaza impotriva alegerii sefului de CJ prin vot indirect al consilierilor. 

Gheorghe Nechita de la Iasi si Codrin Stefanescu nu accepta sanctiuni in partid si plecarea din functii publice un cazul inceperii urmaririi penale sau trimiterii in judecata, prevederi pe care Ponta doreste sa le introduca in statut.

Victor Ponta isi da seama, mai ales dupa votul din 16 noiembrie, de intoleranta crescanda a electoratului fata de actele de coruptie, si intelege ca PSD se reformeaza sau nu va mai fi deloc.

Se ascut cutitele si sabiile in PSD, odata cu apropierea datei de 20 martie, cand trebuie sa inceapa Consiliul National al PSD.

Va fi un spectacol asemanator cu noaptea cutitelor lungi, cand a fost debarcat Adrian Nastase.

Ponta isi face griji, PSD e recunoscut ca partidul care-si devoreaza conducatorii perdanti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu