joi, 27 noiembrie 2014

Dan Mihalache, “turnesolul” lui Iohannis
 

Dan Mihalache confirma ca va fi seful administratiei prezidentiale si ca va reorganiza institutia prezidentiala.

Cine este Dan Mihalache?

Dan Mihalache este un produs, 100%,  al scolii politice Iliescu-Nastase.
In perioada 2001-2004, Mihalache a fost consilier al premierului Adrian Nastase, iar la alegerile parlamentare din 2004 a obtinut un mandat de deputat pe listele PSD.

A fost membru PSD timp de opt ani,  a parasit partidul in 2009, pentru a  merge alaturi de liberalul Crin Antonescu pentru a deveni director de comunicare si strategie al campaniei liderului PNL.

In 2011, Dan Mihalache devine secretar general adjunct al Guvernului condus de presedintele PSD Victor Ponta, functie in care ramane doar sase luni.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta, in noiembrie 2012, ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului la acea data. Potrivit ANI, Mihalache s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 mai - 8 iunie 2012, deoarece a exercitat simultan functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, conform evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului.

Dan Mihalache declara atunci ca il va da in judecata pe seful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "aceasta jigodie frustrata". Mihalache a mai spus atunci ca "Daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu (seful ANI - n.red.), mai bine fara". (HotNews.ro)

Aceasta declaratie l-a costat si functia din guvernul Romaniei, Victor Ponta l-a demis pentru declaratii antiamericane.

Dan Mihalache a contestat in instanta decizia ANI si a castigat, fapt ce nu poate scuza, insa, limbajul suburban la adresa sefului inei institutii fundamentale a statului roman.

Ziarista Sorina Matei povesteste pe blogul sau urmatorul episod dintr-o discutie cu Dan Mihalache:

"Am intrebat daca Antonescu isi da demisia sau nu. Am primit urmatorul raspuns. Il redau exact: "Ia mai du-te si tu in ma-ta daca ai curiozitati din astea...Uita numarul meu de telefon".

Asteptam decizia finala a lui Iohannis

Avand in vederea acest profil de om politic, izvorand din comunismul iliescian, este de mirare cum Klaus Iohannis il accepta ca sef al administratiei prezidentiale.
Dupa castigarea alegerilor, mai toti politicienii ii uita pe cei care i-au votat, uita promisiunile si sperantele care au generat votul pentru ei.

Asa se intampla si acum.

„Curatenia” penalilor din „noul”, „marele” PNL, intarzie, in ciuda promisiunilor lui Iohannis.

Tudor Chiuariu si Florin Turcanu, condamnati definitiv, ne rad in nas din „noul” PNL, Vosganian,  Victor Paul Dobre, sunt tot acolo, aparati de votul colegilor parlamentari cand li s-a cerut inceperea urmaririi penale, Cancescu, Stavarache, Uioreanu, Rosca, sunt tot acolo, in „noul” PNL, desi arestati, iar Klaus Iohannis o tot tine in petreceri.

Parca prea repede ne-am lamurit ca nu exista o deosebire de substanta intre Iohannis si ceilalti politicieni, desi ne-a promis o „altfel” de politica si un altfel de partid.

Iohannis sa nu uite ca poate ajunge la votul popular chiar mai repede decat isi imagineaza, la o eventuala tentativa de demitere, acum ca pragul de prezenta la vot a fost coborat la 30%.

Ne va cere atunci sa-l salvam? Cu ce tupeu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu