luni, 21 iulie 2014

Il invit pe MRU sa-si faca auto-evaluarea


Mihai Razvan Ungureanu a devenit ordonanta lui Vasile Blaga si plateste aceasta pozitie de slujitor cu atacuri constante la adresa PMP.

Ca politician, MRU se dovedeste un Brutus penibil, care l-a tradat fara sa clipeasca pe presedintele Basescu, cel care i-a dat o sansa in politica de varf. Ca strateg politic, MRU s-a dovedit o nulitate, iar Forta Civica a fost cel mai natang proiect al ultimilor 10 ani in politica romaneasca.

Dupa mirarea-frustrare „de ce a mai aparut si PMP?”, de inteles in contextul in care PMP a obtinut 6,21% la recentele alegeri europarlamentare, in timp ce Forta Civica doar 2%, iata ca MRU recidiveaza si revine la vechea obsesie: „Continui sa cred ca PMP este un proiect de laborator. Este un partid nascut in eprubeta”.

Ciudata observatia lui MRU, daca ne amintim ca propriul partid, Forta Civica, a fost pur si simplu „achizitionat”, nu se mai stie cum si in ce conditii. 

In opozitie cu acest mod de „nastere” a FC, PMP a strans semnaturile necesare infiintarii, a construit organizatii judetene si locale, a avut un Congres de alegeri a conducerii, adica exact asa cum se procedeaza la nasterea normala a unui partid. Nu prin „cezariana”!

PMP exista cu un scop foarte bine definit:  sa continue viziunea politica a lui Traian Basescu, pe cand MRU mai exista ca om politic doar pentru ca Vasile Blaga s-a indurat de el si i-a acceptat plecaciunile.

Dl Ungureanu prefera sa sara peste auto-evaluare si sa filozofeze pe tema ratiunii de a existenta a PMP. Cred situatia politica in care se afla il obliga, mai curand, sa raspunda altor intrebari – unele care vizeaza calitatea morala a politicianului MRU, dar si performantele sale de lider politic. 

Dl Ungureanu trebuie sa explice de ce isi lasa partidul inghitit de un PDL pe care-l critica pana mai ieri, dezicerea de presedintele Basescu, caruia ii datoreaza numirile in functiile publice pe care le-a avut, incapacitatea de a creste un proiect politic, precum si entuziasmul fata de intoarcerea „acasa” intr-un PNL stigmatizat de lovitura de stat din 2012, de martea neagra, de apararea parlamentarilor penali si de semnarea cererii de demisie adresata de catre parlamentul Romaniei presedintelui Traian Basescu.

Intrarea in PDL, de la care a acceptat dupa „rugaminti” functia de prim-vicepresedinte, inseamna intrarea in PNL, partidul care a calcat in picioare statul de drept in iulie 2012 si in martea neagra.

Cand a fost sincer MRU, atunci cand a atacat PNL pentru aceste acte incalificabile, sau acum, cand accepta sa intre senin in „clubul” pucistilor? 

Greu de raspuns, cel mai bine este sa explice MRU aceasta schimbare la fata, de dragul unei functii si a unei iluzorii nominalizari la prezidentialele din noiembrie!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu