duminică, 30 decembrie 2012

Sesiune de iarna. Examen cu Barroso si FMI

Transcriptul examenelor a fost realizat cu metode specifice, ambientale.
Examen cu Mr. Erik de Vrijer
Mr. Erik de Vrijer: Hello, Mr. Ponta, felicitari pentru cele 4,5 milioane de voturi din 18, cu care ati castigat alegerile. Cam multi puscariasi, puscariabili, turnatori la securitate, incompatibili, nasi, fini, odrasle, amante, secretare, de nu va mai incape nici Casa Poporului.
V.P.: I-au ales oamenii, Mr. Vrijer.
E.V.: Oamenii ca oamenii, dar nu voi, USL, ii puserati pe liste, ca doar nu noi, FMI...Si ati facut zid in jurul lui Ion Stan, sa nu-l aresteze procuratura... No bun, no bun, Mr. Ponta...Dar sa trecem la tematica examenului propriuzis. Cate companii ati privatizat in 2012?
V.P.: Niciuna, Mr. Vrijer. Am incercat cu una, Oltchim, dar ne-a pacalit soricelul de Dan Diaconescu, si am esuat. Tocmai pe mine, un pisic curajos.
E.V.: Si la cate companii de stat ati instalat management privat?
V.P.: Doar la una, TAROM, dar a fugit si ala dupa 3 zile, ca s-a speriat de ce a gasit acolo.
E.V.: Dar Legea Sanatatii ati terminat-o?
V.P.: Nu prea ne intelegem, Raed Arafat vrea achizitii centralizate la minister, si fara amestecul privatilor in serviciile de sanatate. I-am spus ca dv. nu sunteti de acord, dar nu vrea sa inteleaga.
E.V.: Mentineti anvelopa salariala la 6,7% din PIB?
V.P.: Bineinteles, am si anuntat, niciun post in plus, niciun leu in plus la salarii.
E.V.: Iarasi mintiti, iarasi mintiti, Mr. Ponta. Nu ai semnat dta, cu propria manuta, HG elaborat de catre Mircea Duşa şi Radu Stroe, prin care  au mai răsărit 13.236 de funcţii în administraţia centrală? Ca sa saturi clientela politica? Cu salarii mari, de sefi? Si cate mai infiintati in administratia locala?
V.P.: N-am avut ce face, Mr. Vrijer, ma preseaza baronii, ce, vreti sa ma dea jos de la scaunul la care abia am ajuns, cu chiu cu vai? Da de unde stiti, iar v-a spus paraciosul de Basescu? Sa vezi ce-i fac, il amenint iarasi cu suspendarea...
E.V.: Ce-ati facut cu investitiile guvernamentale, le-ati taiat la ultima rectificare bugetara?
V.P.: N-am avut ce face, nu mai aveam bani de pensii si salarii bugetare, dar le punem la loc in 2013.
E.V: De unde le puneti?
V.P.: Din banii pe care ii imprumutam de la voi.
E.V.: Mr. Ponta, ce s-o mai lungim. Ati raspuns gresit la mai toate intrebarile. Examen picat cu nota doi. Ne vedem la toamna, la restante. Pana atunci, toate cele bune, pentru dta si pentru cei 4,5 milioane, ca ceilalti se mai descurca si singuri.
Examen cu Mr. Manuel Barroso
M.B.: Hello, Victore. Ce mai faci mai baiatule?
V.P.: Ok, Mr. Barroso. Am venit sa ne semnati acordul cu FMI, sa ne dea aia bani.
M.B.: Aaa, asa deci. Ia sa vedem, ai indeplinit cele 11 puncte din lista pe care ti-am dat-o?
V.P.: Am indeplinit cateva. Vreo 4-5.
M.B.: Ia sa vedem, ai lista? Pctul 6.: „Angajarea Guvernului, și în particular a instituțiilor publice, să respecte independența justitiției și să evite criticarea deciziilor juridice.”  Atunci de ce critici CSM, vrei sa-l pui in subordinea parlamentului? Mona Pivniceru, ministrul tau de justitie, s-a lansat intr-un atac dur la adresa CSM, ca n-a dat aviz favorabil celor doua propuneri pentru sefii parchetelor. Iar tu le-ai dat indicatii cum sa-si aleaga conducerea. Asa este?
V.P.: Am gresit, si eu si Mona. Promit sa nu mai facem, o s-o cert.
M.B.: „Desemnarea unui avocat al poporului care să aibă susținerea tuturor partidelor politice și care să fie ales într-un mod transparent.” Asta ai facut?
V.P.: N-am facut inca, am avut alegeri, poate la anul.
M.B.: „Numirea unor miniştri împotriva cărora să nu fi fost formulate decizii că nu respectă criteriile de integritate. Miniștrii care au probleme de integritate să se retragă.” Bai Victore, aici chiar ai facut-o de oaie. Ca sunt incompetenti si sferto-docti, mai treaca-mearga. Dar si penali, Victore, si penali? Unde-ai mai vazut tu asa ceva in vreo tara civilizata? Ala cu transformatoare, il pusesi sef peste toate transformatoarele Romaniei, o sa ramaneti fara transformatoare, Victore. Si Dragnea, cum crezi ca iau eu banu de la gura contribuabilului european, sa-i dau lui Dragnea, sa-i dea asta la TelDrum? Crezi ca am innebunit?
V.P.: Sunt oameni care au castigat alegerile, nu puteam sa-i las pe dinafara.
M.B.: Ce dracu, Victore, la voi puscariabilii castiga alegerile, altii mai buni nu avuserati? Dar asta: „Parlamentarii care au decizii finale de incompatibilitate  și de conflict de interese sau au condamnări pentru corupţie să-și dea demisia.” Ce facurati ma cu Ion Stan, il luarati in brate si pe asta?
V.P.: Eu nu, am votat pentru arestare, dar astilaltii au votat impotriva. Ca nu ma mai asculta, se vazura cu sacii in caruta...
M.B.: Dar cu puciul de asta-vara, cum ramane? Ca uite, si astia de la Comisia de la Venetia zic ca a fost puci. A fost sau n-a fost?
V.P.: A fost pe jumatate puci, Mr. Barroso. Si a fost, si n-a fost.
M.B.: Adica si gravida si virgina. Nu prea inteleg, dar sa mergem mai departe. Cu plagiatul cum mai este, l-ai recunoscut?
V.P.: Il recunosc doar in fata dv., sa ne semnati pentru bani. In fata romanilor n-am ce sa mai recunosc, ca stiu toti. Ma fac in toate felurile, mitoman, plagiator, grandoman, paranoic, narcisist. Mai mult de atat, ce sa-mi mai zica...
M.B.: Dar cu retrocedare  proprietatilor confiscate, cum e Victore? Ca zisesi ca „legea retrocedarilor a fost cel mai mare rau pe care puteam sa-l facem Romaniei". Adica, proprietatea privata e un moft, asta inseamna Victore?
V.P.: N-am zis eu asta cu moftul, Iliescu a zis-o, ca nici nu-i mai raspund la telefon. Eu nu folosesc metafore de astea, vorbesc in clar.
M.B.: Victore, ce mai tura-vura, picasi examenul. Ne vedem la toamna la restante, dar sa-ti faci temele, ca altfel repetent scrie pe tine.
V.P.: Si eu ce le spun acasa celor 4,5 milioane care m-au votat?
M.B.: Spune-le sa se spele cu voi pe cap, altfel, la multi ani si  sa fie sanatosi, dar nu pe banii nostri...
V.P.: Si eu de unde le dau pensii si salarii? Sa-l trimit pe Basescu la dv.?
M.B.: Dar ce, cand ai facut toate alea, m-ai intrebat pe mine, sau pe Basescu? Nu-l trimite, ca degeaba il trimiti. Hai pa, la multi ani, discutam peste un an, daca mai esti in fruntea guvernului. 
Pt. Conf.: Serviciul de imagine al Guvernului Romaniei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu