sâmbătă, 5 iulie 2014

MRU nu intelege de ce a aparut PMP. Sa-i explicam



Acum 6 luni intrebarea ar fi parut legitima. Acum nu mai este.

MRU intelege sa-si maximizeze sansele de a candida la presedintie din partea unui „bloc” de dreapta, aruncand la gunoi principii si valori ale statului de drept.

MRU nu vede o problema in topirea FC in PNL, si nici intr-o viitoare fuziune PNL-PDL, dar fara o limpezire, o clarificare, a rolului jucat de PNL in ultimii doi ani, fara asigurari ca acest rol nu va fi jucat si in viitor.

MRU ignora ca in aceste zile comemoram 2 ani de la lovitura de stat din 2012, in care PNL a fost actor principal. Poate nici n-o mai considera lovitura de stat, ci o actiune fireasca, legitima,  a unui parlament responsabil.

Poate asa  se explica de ce, atat MRU cat si PDL, n-au scos o vorba zilele acestea  despre intamplarile din iulie 2012. Nu-i mai intereseaza, in perspectiva unirii aducatoare de putere si functii. 

Ca, peste un timp, PNL ar putea repeta isprava din 2012, nu e important pentru MRU, PDL  si PNL.

Martea neagra este si ea subiect tabu in discutiile publice. PDL nu vrea sa-si contrarieze „iubitul” de ultima ora, PNL, cu tradari din istoria recenta. Nici apararea parlamentarilor penali de mana justitiei, nu este prilej de reprosuri. Doar o vaga initiativa legislativa ca se va vota la vedere. Ei, si? 

Iata un motiv pentru care a aparut PMP: sa fie pavaza impotriva loviturilor de stat, impotriva  blocarii justitiei cand e vorba de parlamentari. 

MRU, PNL  si PDL nu scot o vorba despre aventurile „agricole” ale lui Dan Voiculescu. Probabil ca sa nu supere antenele si pe Victor Ponta, aliatul de nadejde al lui Voiculescu.

Voiculescu jupoaie fara mila ADS, aflat in subordinea ministrului agriculturii, Daniel Constantin, aflat si el in subordinea lui Voiculescu, caruia ii este dator 300.000 euro.

In loc sa declanseze proceduri parlamentare de cercetare a rolului politic, nu infractional, jucat de Daniel Constantin in toate magariile in care este implicat Voiculescu, PDL, MRU si PNL se fac ca ploua. Cum sa-l supere pe Voiculescu si antenele sale,  acum, in prag de campanie? Asa ca il lasa sa fraudeze mai departe averea statului.

De asta s-a nascut PMP. Sa apere averea si instiutiile statului de oameni ca Voiculescu. PMP a cerut o comisie de ancheta parlamentara, dar s-a lovit de refuzul categoric al PDL,  PNL si MRU.

Cu ocazia demolarii Legii Educatiei Nationale prin OUG, n-am auzit o vorba din partea PDL, PNL si MRU, despre nocivitatea acestui act al guvernului Ponta.
PMP era pregatit sa solicite Avocatului Poporului atacarea la CCR a OUG-ului  de macelarire a Legii Educatiei Nationale, daca n-ar fi intervenit solicitarea identica a presedintelui Basescu.

Intelegeti, dle MRU? Si din  aceste motive a aparut PMP.

Repartizarea netransparenta a fondurilor publice catre baronii si primarii puterii, direct din pixul lui Liviu Dragnea, scoaterea din incompatibilitate a primarilor si sefilor de CJ care fac parte si din Consiliile de Administratie a unor institutii publice care gestioneaza fonduri alocate tot de primari si sefi de CJ, modificarea legii achizitiilor publice, alte initiative legislative care trec cu viteza, prin OUG-uri si HG-uri, fara sa mai trezeasca vreun comentariu, sunt tot atatea ocazii in care PDL, PNL si MRU ar fi trebuit sa vorbeasca, sa ia atitudine. Dar au tacut.

In aceste imprejurari, este corect sa ne intrebam daca nu cumva exista o intelegere ascunsa, pe sub masa, intre PDL+PNL+MRU, pentru impartirea functiilor de presedinte si premier, intre PSD si asa zisul bloc de dreapta, dupa alegerile prezidentiale? 

Adica, Ponta sa fie sigur ca ramane premier, ca isi duce mai departe politica de demolare a Romaniei, chiar cu un presedinte de „dreapta”? 

Vedeti, dle MRU,  si de asta a aparut PMP. Sa devoaleze toate dedesubturile si intelegerile pe sub masa din politica romaneasca. 

Sa nu cadem in capcana intelegerilor transpartinice, care sa ne intoarca in epoca „mafiota”,  Adrian Nastase. 

Un liberal spunea ca partidele politice sunt „structuri mafiote” foarte bine organizate. Avea dreptate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu