MATERIALELE PUBLICATE POT FI PRELUATE, PARTIAL SAU INTEGRAL, CU MENTIONAREA SURSEI. ("Pentru ca raul sa triumfe in vremuri de criza, este suficient ca oamenii buni sa stea deoparte, sa nu faca nimic" Edmund Burke)
marți, 7 august 2012
Cinismul judecatorului Ion Predescu
Multe lucruri ciudate se intampla la CCR in ultimele zile.
Prima intamplare neclara: de ce au plecat doua adrese cu continut diferit, aceea plecata spre MAI cere premierului Victor Ponta,
„să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 şi să transmită Curţii Constituţionale numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente".
Adresa care a si dus la inceputul organizarii unui minirecensamant, care sa insemne scoaterea mortilor, bolnavilor psihici, a persoanelor care in urma unor hotarari judecatoresti au drepturile electorale suspendate.
Pe 6 august, in urma unei dezbateri largi in opinia publica, CCR revine cu o adresa si spune:
„Plenul Curţii Constituţionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor art. 17 alin. 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu".
Trecem peste faptul ca aceste liste nu sunt la guvern ci la AEP (Autoritatea Electorala Permanenta) si era o treaba de cateva ore sa le obtina. Ca sa faca ce, cu ele, sa numere inca odata toti cei 18,3 milioane de cetateni romani cu drept de vot?
Deci nu-i vorba de niciun minirecensamant, dar Victor Ponta nu recunoaste aceasta a doua adresa a CCR si o tine langa cu minirecensamantul populatiei, in 2 saptamani, cu majoritatea functionarilor si cetatenilor plecati in concediu. Dar cu nea Vasile Popescu in comisiile de recenzare.
A doua ciudatenie: uite paragraful, nu e paragraful. Este vorba de
„„În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul".
Paragraful nu apare in comunicatul CCR publicat in Monitorul Oficial si a fost adaugat doar in forma afisata pe site-ul institutiei, cu mentiunea ca este vorba de o eroare materiala.
Eroarea ca eroarea, numai ca acest paragraf modifica esential cvorumul de la referendum, pentru ca face referire la legea de alegere, (prin simetrie de demitere), a presedintelui, care stabileste cvorumul format din totalitatea cetatenilor romani cu drept de vot, orinde s-ar afla.
Partea grava abia urmeaza.
Judecatorul CCR, Ion Predescu, explica termenul de 14 septembrie dat initial pentru solutionarea spetei referendumului, astfel:
"unul dintre judecători avea bilet de tratament într-o staţiune, un altul îşi rezervase deja biletul de avion, altul pleca în concediu în străinătate".
Pana la proba contrarie nu avem motive sa nu-l credem.
Adica, nu conteaza ca o criza politica majora a aruncat Romania in haos, cursul de schimb se prabuseste zilnic, pleaca sume mari de bani din tara, investitorii straini si-au stopat investitiile, cei din tara se gandesc sa-si mute afacerile, titlurile de stat romanesti sunt vandute in panica.
Nu conteaza ca o seceta majora afecteaza in proportie de 90% recolta de anul acesta.
Nu conteaza ca scumpirile preconizate arunca in jos nivelul de trai al cetatenilor romani.
Nu conteaza ca in UE se prefigureaza evenimente dramatice, posibil iesirea Greciei din zona euro, cu tot cortegiul de consecinte, inclusiv asupra Romaniei.
Nu conteaza ca troica FMI-BM-UE se afla in tara, pentru a constata seriozitatea cu care guvernul intentioneaza, sau nu, sa se respectele clauzele contractuale care ne permit accesul la credite ieftine.
Nu conteaza ca Romania trebuie sa imprumute anul acesta 16,3 miliarde de euro, daca va avea de unde. Daca nu are, intra in incapacitate de plata.
Toate acestea si altele nu conteaza. Conteaza concediile in strainatate, intr-o statiune, o rezervare de bilete de avion. Si asta pe lefuri de 16.000 lei, platite din taxele si impozitele luate de la noi, cetateni obisnuiti.
Si tot judecatorul Ion Predescu se supara pe presa si jurnalisti:
„Mulţi mincinoşi, oameni incorecţi, care au apărut la televizor şi concluzii greşite trase în presă".
Stiu ca nu toti judecatorii de la CCR judeca si se comporta in acest fel.
Dar sa pui concediile personale inaintea intereselor unei tari, care a luat foc la propriu si la figurat, mi se pare o atitudine de un cinism fara margini.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu