Motto: „Toţi fură. Şi PDL. Vă imaginaţi că Emil Boc nu ştie?” (Monica Macovei)
Extrem de dur diagnosticul Monicăi Macovei. Şi totuşi, n-a fost dată afară din PDL. A fost acceptată, cu diagnostic cu tot.
Politica românească post decembristă seamănă cu un imens bordel. În care patronii sunt şefii de partide, proxeneţii sunt şefii mai mici şi tot activul de partid. Clienţii bordelului sunt regii asfaltului, alcoolului, ţigărilor, băieţii deştepţi din energie, din agricultură, din construcţii, sănătate, din mafia vămilor, fiscului, ministerelor, poliţiei, etc., etc.
Biletele de intrare în bordel sunt contractele cu statul, mai mari sau mai mici, funcţie de client. Semnate de şefii desemnaţi de partide, condiţionat de vărsarea către puşculiţele partidelor a unei cote importante. Restul, la proxeneţi.
Bine, dar cine este „prestatoarea” de servicii? România, cine altcineva. Formată din 20 de milioane de cetăţeni, sau câţi or mai fi rămas dupa exod. România este violată, siluită, sodomizată, batjocorită, cu perversiuni, tot tacâmul. Violată, pentru că n-a intrat de bună voie în acest joc. Au băgat-o politicienii, cu de-a sila.
De 21 de ani tot prestează. După Dinu Patriciu, doar în conturi elveţiene românii au depozitate 45 miliarde euro. Nu, nu profesori, pensionari, mărunţii funcţionari, lucrători în servicii, ţărani. Ceilalţi.
Adăugând alte 50 miliarde prin paradisuri fiscale, vreo 100 de miliarde în valori imobiliare, bijuterii, maşini, saltele, conturi la vedere sau mai ascunse, ajungem la frumuşica sumă de 200 miliarde euro, încasată din bugetele ţării şi moştenirea lăsată de comunişti. Din care ne-am ales cu doar 150 km de autostradă.
Acesta-i, pe scurt, bilanţul. Cu banii aceştia se puteau construi 20.000 de km de autostradă, sau doar 2000, iar de restul asfaltam uliţele satelor, aduceam apă curentă, canalizare, sisteme de irigaţii, infrastructură informatică, şcoli si spitale dotate corespunzător şi multe altele.
O situaţie specială are PDL, în tot acest scenariu. Este adevărat că a venit la conducerea bordelului în condiţii vitrege, la spartul târgului. Cu sabia crizei de-asupra capului. Cu preşedintele Basescu în coastă, cu DNA şi serviciile secrete cu ochii pe ei. Să facă ce trebuie. Au şi făcut, în mare parte. Au redus deficitele structurale, au pus ordine în multe zone ale funcţionării statului. Şi datorită unor miniştri inimoşi, de talia lui Funeriu.
Dar sa vină mesagerii săi să spună că ei sunt mai puţin parte a bordelului, e prea mult. Este ca şi cum o prostituată ar susţine că nu e în totalitate curvă, ci doar puţin!
Nu trece o săptămână fără spectacole DNA, cu actori PDL. Copilul de suflet al lui Emil Boc, Sorin Apostu, lua spagă şi de la amărâţii de pepenari ai lui Geoană. Despre care mentorul său spunea că speră să-şi dovedească nevinovăţia. Ca stâlp al statului, m-aş fi aşteptat să spere ca procurorii să-i dovedească vinovăţia!
Ion Gonţea, prefectul Braşovului, este cercetat de DNA într-un dosar disjuns din cel al Ionel Spătaru, fost şef al OPC Braşov şi el PDL-ist. Deocamdată doar în cercetări, dar ce caută un om trimis in judecată, încă din 2006, pentru fapte de corupţie, paznic la stâna Braşov? Dar Gheorghe Falcă, şef de departament şi propus de către Elena Udrea pentru funcţia de preşedinte al PDL? Trimis şi el în judecată acum patru ani, tot pentru corupţie. Dar Cristian Poteraş, primarul sectorului sase, şi el trimis in judecată, mai are susţinerea PDL? Dar Adriean Videanu, care a prelungit contractele băieţilor deştepţi din energie? Şi lista continuă mult şi bine.
Acum, mai nou, Daniela Andreescu, secretar general al guvernului Boc, ne demonstreaza cum funcţionează bordelul sub PDL. RA-APPS, aflat in subordinea sa, a închiriat „întâmplător” fiicei, fiului, fostului soţ şi fratelui ei, spaţii generoase ale statului, a angajat pe copilul soţului, fără ca domnia sa să aibă vreun amestec! Adică, ne ia şi de proşti!
UPDATE. Presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Neamt, Pruteanu Vasile (PDL), este acuzat ca, in calitate de presedinte de CJ, ar fi derulat afaceri cu o firma administrata de fiica sa.
Cu toate acestea, PDL susţine că e mai puţin parte a bordelului politic. Din păcate pentru ei, aici nu funcţionează jumătăţile de măsură. Eşti sau nu eşti. Tertium non datur.
Ce este de făcut?
Schimbarea clasei politice. Din temelii. Altă soluţie nu există. Pentru că nu este admisibil, într-o ţară binecuvântată de Dumnezeu cu toate cele necesare pentru ca proprii cetăţeni să trăiască cel puţin decent, să ne trezim în faţa crizei complet descoperiţi, cu pantalonii în vine.
Ce-ar trebui să facă o nouă clasă politică?
• Să impună principii, valori şi caractere, în loc de hoţie, şpagă şi corupţie.
• Să dea afară politrucii clientelei din administraţie şi ministere, să pună în locul lor oameni competenţi.
• Să salarizeze bugetarii după performanţă şi rezultatele muncii, conform principiului: mai puţini salariaţi, mai multă muncă, salarii mai mari.
• Să nu mai umilească proprii cetăţeni cu tot felul de adeverinţe, certificate, aprobări, caziere, ştampile. În măsura în care sunt totuşi necesare, să fie obţinute on line, prin înlocuirea funcţionarilor cu computere, care nu greşesc, nu fură, nu cer şpagă.
• Să lichideze proprietăţile de stat, economice sau imobiliare, sursă de furturi şi clientelism politic.
• Să pună în contract direct beneficiarii si furnizorii din educaţie şi sănătate.
• Să ducă până la capăt descentralizarea, pentru ca fiecare comunitate să-şi construiască viaţa pe care şi-o doreşte, pe care o merită şi în care investeşte.
• Diminuarea aparatului bugetar până la nivelul de 800.000, cu care funcţionam, bine mersi, în 2004.
• Să sprijine mediul de afaceri privat, să acorde facilităţi investitorilor cu bani, tehnologie, management si pieţe, nu clientelei, pentru a consolida o producţie de bunuri şi servicii vandabile şi cu valoare adăugată mare, în special în agricultură şi turism.
• Să aloce un procent cât mai mare din buget investiţiilor din infrastructură, în special de transporturi, turism, informatică, mediul rural, educaţie, cercetare, sănătate.
• Să ţină cont de ce a votat poporul la referendum, parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari.
• Să redacteze o nouă constituţie, care să facă imposibilă apariţia, în viitor, a bordelului politic.
• Să impună regionalizarea României, care să spargă puterea baronilor locali, din primării şi Consilii Judeţene.
Şi multe altele.
Într-un cuvânt, să desfiinţeze bordelul politic şi să facă imposibilă apariţia în viitor a unor astfel de stabilimente. Să lase urmaşilor o Românie prosperă, mândră, demnă. Nu siluită şi batjocorită, datoare până peste cap.
Decizia este la alegatori.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu