joi, 16 octombrie 2014

Klaus Iohannis şi preferinţele sale politice


Încet, încet, aflăm amănunte şi din preferinţele politice ale candidatului Klaus Iohannis, din interviurile pe care, vrea nu vrea, le acordă presei zilele acestea.
Iată o primă opinie: "În locul lui Băsescu, aş fi demisionat în 2012."
Ne-am lămurit, încă o dată, ce opinie are Iohannis asupra evenimentelor din iulie 2012.
Klaus Iohannis consideră justificată acţiunea cuplului Ponta-Antonescu împotriva preşedintelui în funcţie, Traian Băsescu.
N-au contat derapajele de la principiile statului de drept, OUG-urile care au amputat prerogativele CCR, înlocuirea Avocatului Poporului cu o persoană obedientă puciştilor, trecerea Monitorului Oficial în subordinea guvernului, schimbarea primilor trei oameni în stat în 4 zile, aprecierile Comisiei de la Veneţia şi a oficialilor Comisiei Europene.
Pentru Iohannis nu contează nimic din toate acestea. Nici faptul că 11 milioane de electori n-au marşat la solicitarea USL de suspendare a preşedintelui în funcţie. Nici faptul că justiţia a alcătuit dosarul „Referendumul”, care pune sub semnul întrebării numărul de 7,4 milioane de votanţi în favoarea suspendării. Nici faptul că  in alte ţări, în Franţa bunăoară, preşedinţii ajung la 10-15% din încrederea primită la investire, fără ca cineva să-şi imagineze că este necesară demiterea lor.
Nimic din toate acestea. Doar faptul că, împreună cu Antonescu şi Ponta a încercat să pună mâna pe preşedinţia României,  pentru a salva baronii PSD şi PNL de braţul lung al justiţiei.
Ce se întâmplă zilele acestea cu anchetele DNA confirmă  afirmaţia de mai sus.
O altă declaraţie a candidatului Iohannis:
„cel mai bun preşedinte pe care l-a avut România a fost Emil Constantinescu pentru că în mandatul său România a fost cu adevărat liberă”.
Cu adevărat liberă? Chiar dacă preşedintele Constantinescu s-a declarat învins de structuri, când în perioada mandatului său au înflorit actele de corupţie, ajunse acum la final de anchetă. Chiar dacă în perioada mandatului Constantinescu s-au înfiripat afaceri bancare precum „Bancorex”, „Credit Bank”, „Dacia-Felix”, „FNI-CEC”, „Caritas”, „Banca Agricolă”, toate acestea reprezintă „România cu adevărat liberă” în perspectiva lui Iohannis? Aceasta este mentalitatea unui viitor preşedinte a României?
Implicaţia imediată  este că în cele două mandate ale lui Traian Băsescu România n-a fost liberă. Din cauza justiţiei care a început să muşte adânc  mafiile transpartinice, indiferent din ce zone politice proveneau.
Arestările şi anchetele finalizate zilele acestea demonstrează, în concepţia lui Iohannis, faptul că România n-a fost liberă. Liberă la furat.
În fine, iată opinia lui Iohannis asupra profesorilor şi meditaţiilor pe care unii dintre aceştia le prestează.
“Noi, (profesorii obişnuiţi) de ce nu putem avea șase case cu un salariu cinstit?”, a întrebat moderatorul.  În replică, Iohannis a răspuns sec: „Ghinion”.

Un profesor, Iohannis, achiziţionează 6 case, din meditaţii impozitate sau nu, nu se ştie, iar toţi ceilalţi, care n-au reuşit performanţa aceasta, au fost urmăriţi de ghinion.

Norocul îl urmăreşte mai departe pe Iohannis, ajuns candidat la preşedinţie, şi care aşteaptă votul de la ‘ghinionisti”. Asta e. Soarta împarte profesorii într-unul, “norocos” şi toţi ceilalţi ghinionişti.

Rămâne să vedem dacă la vot profesorii vor evalua la fel diferenta între “norocosul” Iohannis şi votanţii “ghinionişti”.

Tot e bine ca Iohannis ne lămureşte ce opinii are, ce gândeşte şi cum se raportează la alegători.

Să ştim când vom fi în cabina de vot.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu