duminică, 5 octombrie 2014

Jurnal de campanie la Drobeta Tr. Severin: “Elena e de-a noastră!”



Am participat sâmbătă la vizita electorală a echipei PMP în municipiul Drobeta Tr. Severin, vizită la care au fost prezenți    premierul Emil Boc şi preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu.
Episodul cel mai interesant al vizitei a fost întâlnirea cu oameni simpli, cetăţeni obişnuiţi, la târgul “Toamna severineană”.
Elena Udrea nu ezită să salute  simpli trecători, să facă poze cu aceia care-i solicită acest lucru, să sărute copii sau femei, să stea la masă cu un pahar de bere în faţă, să intre în hora formată ad-hoc de severineni participanţi la serbarea tradiţională.
Capacitatea Elenei Udrea de a empatiza cu cetăţenii simpli o face unică, din acest punct de vedere, comparativ cu alţi candidaţi. Nici Ponta, nici Iohannis, nu se amestecă cu mulţimea de oameni aflată pe stradă, din motive doar de ei ştiute: frică, silă, teama pentru propria securitate.
O sintagmă auzită în stradă de la o femeie obişnuită mi-a rămas în minte:
“Elena e de-a noastră”!
Aşa au tradus oamenii obişnuiţi capacitatea Elenei de a le asculta păsurile, de a se identifica cu necazurile, bucuriile, obiceiurile, interesele românilor şi româncelor obişnuite.
Un alt candidat, Klaus Iohannis, deşi avea programată o vizită în acelaşi timp şi în acelaşi loc, a renunţat la ea, probabil pentru a nu da nas în nas cu Elena Udrea.
Ar fi avut ocazia să se prindă în horă, alături de Elena şi să-şi demonstreze abilităţile de bun dansator!
Atât Iohannis, cât şi Ponta, preferă să-şi ţină evenimentele electorale în săli închise, asigurate, septice, sau în locaţii cu lume puţină, verificată, pentru a fi feriţi de surprize.
A venit, în schimb, Ludovic Orban, s-a salutat cordial şi civilizat cu Elena Udrea, demonstrând că şi o eventuală întâlnire Udrea-Iohannis n-ar fi avut nimic “exploziv”!
Ce mai gustat moment al vizitei l-au constituit dansurile populare, în care s-au prins Elena Udrea, Emil Boc, Gelu Vişan, femei şi bărbaţi aflaţi la serbarea de toamnă, retrăind prin muzică şi dans  sentimente aflate în fibră profundă a poporului nostru. 
Şi noi, cei care trăim în oraşe mari, sub imperiul internetului, am revăzut amintiri şi scene  ascunse în memoria colectivă a românilor.

Concluzia vizitei a fost aceasta:
“Elena e de-a noastră”!
Elena Udrea este singurul candidat capabil să se apropie, inclusiv fizic, de cetăţeni, de problemele, necazurile  şi bucuriile lor, să le înţeleagă şi să le promoveze în acţiunea politică.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu