joi, 18 septembrie 2014

Victor Ponta se face ca ploua





S-au adunat multe intamplari si probleme care reclamau pozitionari, declaratii, evaluari, ale premierului Victor Ponta.

In alte ocazii, premierul s-a grabit sa se pozitioneze fata de spete mult mai putin importante, acum tace. A intrat in silenzio stampa.

Problema manualelor scolare pentru clasele mici

Explicatia premierului,      de vina sunt editorii, pentru ca au facut contestatii”, e ridicola. Editorii s-au folosit de dreptul legal de  a face contestatii, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor le-a dat partial dreptate. 

Asa dar, Ministerul Educatiei se face vinovat de organizarea defectuoasa a licitatiei si evaluarii ofertelor. 

Faptul ca Victor Ponta cocoloseste afacerea alimenteaza suspiciunile legate de stirea lansata in spatiul media ca exista  un castigator, decis anterior licitatiei, la nivel inalt.

Cei pagubiti, emotional cel putin, sunt scolarii mici, care incep viata de elev cu stangul.

Injuratura lui Mazare adresata procurorilor

In orice tara civilizata, autorul unei astfel de jigniri adusa justitiei ar fi fost arestat pe loc. Nu si in Romania.

Nu numai ca n-a fost arestat, dar seful sau de partid n-a scos o vorba pe aceasta problema grava.

Au fost reactii dure ale CSM, ale DNA, care a si adresat o plangere la Parchetul General in aceasta speta, doar seful guvernului si al PSD tace.

Ce sa insemne acest lucru? Ca este de acord cu Mazare? Il aproba, il cautioneaza, nu se dezice de el, asa cum a declarat ca nu se dezice de Duicu, Prioteasa si ceilalti?

In asemenea momente grave, tacerea lui Victor Ponta da nastere la tot felul de intepretari, defavorabile premierului.

Studenti fara Bacalaureat

O situatie care merita comentata si rezolvata prin emiterea unui Ordin de Ministru sau HG, care sa interzica posibilitatea trecerii de la Colegii la anul doi de facultate.

Aceasta a fost suspiciunea majora, plus faptul ca nu este clar daca aceste colegii  sunt controlate de ARACIS sau ARACIP.

Lamurirea acestor lucruri simple ar fi atenuat, posibil, toate criticile la adresa „fabricilor de diplome”, pe buna dreptate ajunse de rasul lumii.

Abandonul scolar, fuga elevilor si tinerilor de scoala, merita un comentariu din partea lui Ponta. Faptul ca 330.000 de elevi au parcurs liceul degeaba, in ultimii patru ani, n-au luat bacalaureatul sau nu s-au prezentat la examen, este un lucru extrem de grav.

Dar faptul ca 20% dintre absolventii de clasa a VIII-a renunta sa mearga la liceu in clasa a IX-a?

S-au ocupat locurile la scoala profesionala? Unele informatii spun ca doar in proportie de 50%. De ce? Nu are nevoie economia de meseriasi? Daca in 2003 aveam 270.000 de elevi in scoli profesionale, acum avem in jur de 30.000. Aproape de 10  ori mai putini.

Ce se intampla in scoala romaeasca­? Asteptam comentariile lui Victor Ponta.

Deputat PSD: Sa dam foc in toata tara, pentru ca avem un singur scop, Victor Ponta presedinte

Un alt eveniment din activitatea recenta a PSD, care merita o pozitionare a sefului suprem, Victor Ponta.

Deputatul Zisu Stanciu, un Nero al epocii contemporane, vorbeste  foarte precis, vrea sa dea foc, in primul rand, la ultimele ramasite ale regimului Basescu.

Sfatuiesc sustinatorii presedintelui Basescu sa umble cu sticle de apa la ei, nu se stie niciodata.

Zisu Stanciu,  deputat PSD foarte bogat, sponsor important al PSD, se face vinovat de instigare publica, incalcarea legislatiei electorale. Victor Ponta tace. O fi de acord cu declaratiile deputatului PSD?

Ministrul Cazanciuc inaugureaza anul scolar impreuna cu doi penali

Ministrul Cazanciuc a considerat ca este o lectie utila pentru elevi sa le prezinte, la inceputul anului scolar, o familie de penali, Cosma tatal si fiul. Ca sa inteleaga ce?

Nu conteaza ca esti urmarit penal, pentru a fi dat drept pilda de buna purtare  incepatorilor in ale vietii.

Ce sa intelegem de aici, ca Victor Ponta nu se dezice nici de familia Cosma, tatal si fiul?

”Victor, o galaxie romana in devenire”
Poezia intr-o strofa, scrisa de Mircea Cosma intru glorificarea lui Ponta, l-ar fi umplut de invidie si pe Adrian Paunescu.
Doar ca la numarul de ani de puscarie ce-l asteapta pe Mircea Cosma e prea putin o strofa de preamarire a conducatorului iubit.Erau necesare cateva zeci de strofe.
Faptul ca Ponta nu are o reactie, fie si de multumire, induce o stare de nedumirire: I-a placut, nu i-a placut? Voia mai multe strofe? In proza sau in versuri? Mister, poate va fi lamurit in curand.
Ponta: "în statul român Justiţia e singura putere în stat care nu plăteşte atunci când greşeşte".
Ponta nu intelege functionarea statului de drept, independenta justitiei, faptul ca judecatorii dau socoteala doar propriei constiinte.  Si isi propune, in cazul in care ar ajunge presedinte, schimbari importante.
Ce fel de schimbari? De exemplu, justitia sa fie cenzurata de parlament, putere politica, care sa decisa cand greseste sau nu justitia. 
Nu trebuie subliniata aberatia  acestei idei, chiar un om fara cultura intelege ca nu-i posibil asa ceva. 
 In concluzie, asa cum a facut in alte situatii, asteptam ca Victor Ponta  sa-si lamureasca pozitia fata de aceste intamplari recente.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu