sâmbătă, 5 aprilie 2014

Victor Ponta regreta ca nu poate reinvia epoca Nastase

Aceasta poate fi concluzia ultimei postari pe facebook a premierului.

Victor Ponta n-a ascuns niciodata ca modelul sau in politica, mentorul si chiar idolul sau este Adrian Nastase.

A sarit in apararea sa catalogand drept „politice” dosarul si condamnarea acestuia, afiseaza la sfarsitul postarii o poza „calda” cu Nastase, a incercat din rasputeri sa reinvie atmosfera, paradigma si tiparele guvernarii Nastase.

In care „sa aiba toata puterea, nu doar guvernarea”. In care sa controleze tot, servicii secrete, procuratura, armata, presa, judecatori, tot ce misca in tara. Sa preia controlul politic la DNA. Cu sprijinul baronilor locali si al clientelei, care formeaza „masinaria” de partid capabila sa castige alegeri.

Asa s-a format, asa a invatat de la Nastase, asa stie si vrea sa guverneze.

Dar, ghinion.

Intre timp Romania a intrat in UE, societatea s-a trezit, inclusiv datorita mobilitatii in spatiul european, a internetului si retelelor de socializare. Am invatat unii de la altii ce inseamna democratie, stat de drept, presa libera, drepturi cetatenesti, separatia puterilor in stat, independenta justitiei si cate altele.

Nu si Victor Ponta. Prin structura intelectuala si a personalitatii nu poate invata si evolua. A ramas incremenit in paradigma guvernarii Adrian Nastase. De aici i se trage „tragedia personala”.

Scrie Victor Ponta pe fb:

Cred ca acest an este cel mai greu dintre toti anii de pana acum (plin de abuzuri, persecutii politice, calomnii, nedreptati, tradari si dezamagiri) - dar si miza sa este enorma!”

Te plangi de „abuzuri, persecutii politice, calomnii, nedreptati, tradari si dezamagiri”, cand esti in opozitie, nu cand esti la putere, ai guvernul si 70% din Parlament.

Cine sa te persecute politic, sa te calomnieze, ce nedreptati?

Traian Basescu si justitia, ar fi raspunsul nespus. Si presa independenta,  societatea civila,  care nu l-a iertat si nu-l iarta pentru plagiat si pentru modul discretionar in care conduce tara.

Pentru ca nu intelege ca nu mai suntem pe vremea Rodicai Stanoiu cand se decidea inceperea urmaririi penale si arestari in sedintele conducerii PSD.

Si-l considera vinovat pe Traian Basescu pentru toate acestea. Si ca in noiembrie, odata cu plecarea lui Basescu, totul va reveni la paradigma Nastase de conducere a Romaniei, un paradis al baronilor,   al statului condus dicretionar, fara aplicarea transparentei decizionale, prin OUG-uri, in care Parlamentul este o anexa a guvernului.

„Tradarile si dezamagirile” se refera, bineinteles, la PNL si Crin Antonescu, care i-au dat o grea lovitura prin abandonarea USL, actiune in urma caruia se vede clar ca „imparatul e gol si singur”!

Mai scrie Ponta:

„ Trebuie sa punem capat tranzitiei de la societatea comunista (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o tara europeana, cu oameni mai linistiti si mai demni, guvernati de valori si obiective comune, nu de frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!”

 „Cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani” inseamna 2004-2014, dupa plecarea lui Radu Timofte de la conducerea SRI si venirea lui George Maior, nasul sau.

Ponta nu-l iarta ca a pus  SRI in slujba statului de drept, in loc sa-l puna in slujba PSD, cum facea odata Radu Timofte, cel care folosea masinile lui SOV pentru deplasari. 

Inca odata Ponta nu intelege ca deasupra intereselor sale si ale PSD exista interesul national, care inseamna salvarea tarii din mainile baronilor corupti, care jumulesc fara mila bugetul tarii in interes propriu si al partidului caruia ii apartin. Nu intelege si pace! Si-l acuza pe George Maior ca intelege altfel lumea.

Cat despre „linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!”, se refera la asaltul presei independente asupra plagiatului nerecunoscut si acceptat, la devoalarea tuturor manevrelor si actelor legislative prin care Ponta a incercat sa-si supuna intreaga tara.

Dupa martea neagra din decembrie, chiar si Antonescu a recunoscut ca „reactia societatii a fost devastatoare”, motiv pentru care a vrut sa rupa inca de atunci USL-ul, dar nu l-au lasat proprii baroni.

Ei bine, reactia societatii conjugate cu atacurile venite de la oficialii europeni si americani l-au oprit pe Ponta sa-si gratieze si amnistieze proprii baroni,   starnind o reactie furibunda a acestora impotriva sa.

Nu asa visa Ponta sa conduca Romania. Pe vremea lui Nastase,  presa ii ciugulea din mana, ca pret al contractelor de publicitate cu statul.

Alt citat:

„In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat! Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani.”

Aceasta ultima batalie, adica castigarea presedintiei Romaniei, pentru sine sau un alt reprezentant al PSD.

O alta aberatie. Si aici se vede cat de tare se iluzioneaza Ponta, pentru ca nu poate accepta ca tara poate fi condusa si altfel, in respectul institutiilor si statului de drept, nu jumulita pana la sange de baroni de tipul Adrian Duica, de la Mehedinti.

De ce esta asa de sigur ca un alt presedinte, chiar PSD-ist, ar putea anihila activitatea justitiei, ar putea inchide gura presei, ar putea controla serviciile de informatii, tot ce misca in tara, exact ca in perioada Nastase? Ca societatea ar mai accepta asa ceva, fara sa cracneasca?

O alta dovada ca Ponta nu intelege nimic din ce se intampla in lume si in Romania. In primul rand ca nu mai e singura, face parte dintr-un club select, UE si NATO, la care nu te poti prezenta in blugi si adidasi, necum in slip si slapi!

Ideea ca in noiembrie se va termina „cosmarul”, si se va reveni la paradigma Nastase a guvernarii, este ultima dovada ca Ponta nu poate intelege pe ce lume traieste.

Din pacate, acest om incremenit in istoria anilor 2001-2004, conduce guvernul Romaniei.

Doar ca o societatea normala gaseste anticorpii prin care sa scape de celulele canceroase, fie ele chiar in varful piramidei sociale.

Asta cred ca se intampla si se  va intampla in continuare si cu societatea romaneasca.


Anexa. Postarea lui Victor Ponta pe facebook

In urma cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Nastase m-a numit in functia de Sef al Corpului de Control al Guvernului! Si atunci m-am gandit cu regret, dar si cu mandrie, la cariera mea anterioara de magistrat, dar asa am crezut ca pot sa fac mai mult din ce mi-am propus in viata.

Am incercat in toata aceasta perioada sa folosesc pozitiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba in bine tara in care eu si familia mea ne-am nascut si in care o sa traim tot timpul, cu bune si cu rele.

Cred ca acest an este cel mai greu dintre toti anii de pana acum (plin de abuzuri, persecutii politice, calomnii, nedreptati, tradari si dezamagiri) - dar si miza sa este enorma!

Trebuie sa punem capat tranzitiei de la societatea comunista (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o tara europeana, cu oameni mai linistiti si mai demni, guvernati de valori si obiective comune, nu de frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!

In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat! Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu imi propun sa recuperez cat voi putea de mult din timpul pe care in ultimii 13 ani NU l-am dat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata mea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu