sâmbătă, 26 aprilie 2014

Obsesiile lui Victor Ponta au ajuns la cote de patologieNu este prima data cand Victor Ponta vitupereaza impotriva lui Basescu. De data asta atinge, in opinia mea, cote patologice.

Nu poti conduce un guvern, o tara, avand ca unic obictiv „jos Basescu”, Pe 16 noiembrie vom da jos acest regim ticalos”, „Cine e dusmanul lui Basescu e prietenul nostru”. 

Nici in planul relatiilor sociale obisnuite, ale unor oameni echilibrati, fara tare psihice, nu se foloseste o astfel de exprimare, daramite la nivelul conducerii unui stat! Este inexplicabil si inacceptabil sa ne facem de ras in Europa cu un astfel de sef de guvern.

Daca pe 16 noimebrie presedintele Basescu pleaca oricum, fara sa fie dat jos de cineva, Victor Ponta ar trebui sa explice ce intelege prin „regimul” Basescu, ce persoane, institutii, intra in acest concept, si care trebuie date jos. De asemeni, cu ce metode, cum intentioneaza Victor Ponta sa reformeze sistemul si de ce nu-l reformeaza acum, in ce masura presedintele Basescu constituie o piedica in calea realizarii acestui obiectiv, avand in vedere prerogativele  constitutionale extrem de limitate.

Din alte declaratii („Miza nu e schimbarea unui om, e schimbarea unui regim, e normal să fie aşa atunci când nu se schimbă un scaun ci se schimbă o lume”, „Dacă nu luăm preşedinţia, scapă cine poate”, „Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toţi ceilalţi care doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine au probleme”, „Cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poartă de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi, cei care ne-am bătut cu ei, vom şti că am câştigat această bătălie. Atunci îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu, nu doar justiţia îi va face dreptate, ci noi toţi îi vom face dreptate”) ar rezulta ca e vorba de sistemul judiciar, desi unui condamnat definitiv ca Nicolescu nu vad ce dreptate i-ar mai face justitia. 

Presupunerea aceasta este justificata de sustinerea pe care o acorda in continuare Victor Ponta baronilor penali ai PSD, Duicu, Mazare, Constantinescu, Prioteasa, si ceilorlalti care au de a aface cu justitia si procuratura,  si de toate declaratiile lui Ponta, listate intr-un articol anterior.

Liderul PSD a continuat discursul subliniind ca va lupta pana la capat pentru a da jos regimul Basescu-Udrea-Boc, care "comite un genocid social".

Si aici sunt necesare explicatii, in lipsa carora discernamantul lui Victor Ponta trebui pus sub un mare semn de intrebare. 

Cum sa comita regimul Basescu-Udrea-Boc un „genocid social” daca nu mai sunt la guvernare de mai bine de doi ani? Iar presedintele Basescu nu are prerogative in zona financiara si sociala, salariala, de ajutoare sociale, asa ca nu poate avea vreun rol in administrarea sociala a tarii. 

Aceasta afirmatie a lui Victor Ponta demonstreaza derapajele majore pe care acesta le inregistreaza in planul logicii si al echilibrului psihic si mental.

Mai spune Victor Ponta despre presedintele Basescu: „Sa se duca in campanie pentru doamna Udrea si domnul Popescu! Oamenii de-abia asteapta, ca sa isi aduca minte de ce a facut. Vechii corupti si noi profitori".

Si cine spune asta? Seful partidului care are arestati sau anchetati numerosi baroni sau sefi de prima marime, care n-au demisionat sau n-au fost dati afara din partid, asa cum au facut Florin Popescu: 

Adrian Nastase, Liviu Dragnea,  Adrian Duicu, Nicusor Constantinescu, Radu Mazare, Prioteasa, Marian Oprisan, Bunea Stancu, Nichita, Miron Mitrea, Ion Stan, Voicu Catalin, Constantin Nicolescu,  Duta Vasile, senator PSD, condamnat definitiv, Cutean Emilian Vasile, deputat PSD, secretar de Statm condamnat definitiv la inchisoare cu executare, Ristea Priboi, deputat PSD, trimis in judecata, Maior Lazar Dorin, deputat PSD, condamnat la inchisoare cu executare, nedefinitiv, Dumitru Ion, deputat PSD, trimis in judecata, Marian Oprisan, presedinte CJ Vrancea, trimis in judecata, Bradisteanu Serban Alexandru, senator PSD, trimis in judecata pentru abuz in serviciu, Mirza Gavril, presedinte CJ Suceava, trimis in judecata, Surupaceanu Mugurel, senator PSD, trimis in judecata,  Ghiveciu Marian, deputat PSD, trimis in judecata, Niculae Badalau, deputat PSD, cercetat penal, Florin Paslaru, deputat PSD, cercetat penal,  Sebastian Ghita, deputat PSD, trimis in judecata, Nicolae Vasilescu, deputat PSD, trimis in judecata, Constantin Boscoldeala, primar PSD Buzau, trimis in judecata, si altii.

Cata credibilitate poti avea cand acuzi pe altii, dar cu o lista impresionanta de arestati, condamnati si anchetati din propriul partid?
 
Vom vedea la alegerile din 25 mai! 

Adica, hotii, coruptii nostri, ai PSD, anchetati, judecati sau trimisi in puscarie, nu se pun la socoteala, doar cei ai opozitiei!

Faptul ca actualul regim, USL sau PSD, a esuat in aproape tot ce si-a propus, (o lista prea lunga dar evidentiata in alte institutii media), nu-l preocupa pe Victor Ponta.
Are toata guvernarea, mai putin presedintia, si tipa ca acest an este cel mai greu dintre toţi anii de până acum, plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădări şi dezamăgiri”. 

Cine sa mai inteleaga ceva din spusele lui Ponta?

 Singura explicatie posibila o reprezinta un proces de gândire puternic afectat de anxietate sau frică, de multe ori până la iraționalitate și delir, neîncredere sau suspiciune față de ceilalți, o stare de orgoliu exagerate, de gândire greșită, de interpretări false, de minciuni si manipulari duse pana la cote patologice.

Pentru orice om aceasta degradare a gandirii reprezinta un pericol, dar atunci cand e vorba de premierul unei tari lucrurile devin cu adevarat dramatice.

Nu stiu cum poate fi oprit acest pericol, care afecteaza securitatea tarii, mai ales in conditiile in care la granitele Romaniei se aude zanganit de arme.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu