joi, 2 ianuarie 2014

Ce rol are Basescu in reconfigurarea dreptei?





Citesc tot felul de teorii, ca Traian Basescu manipuleaza dreapta politica sa-si mentina si consolideze sansele politico-electorale, ca sufoca orice alt lider al opozitiei si nu-l lasa sa se confirme, arunca in derizoriu orice formatie de opozitie, ca nu lasa PDL si opozitia sa-si faca treaba, ca se produce o falie in dreapta politica pe linia Basescu si tot felul de alte asertiuni, unele reale altele inventate.

Basescu e … Basescu. Spune ce gandeste, cu sinceritate, intotdeauna. Chiar daca supara pe unii si pe altii. La nivelul atins de minciuna din politica romaneasca, nu ne putem plange de prea multa sinceritate, intotdeauna de prea putina. In conditiile actuale sinceritatea, indiferent cat de multa, este necesara ca aerul.

Din experienta administrativa si politica, interna si internationala,  obtinuta in 20 de ani de politica si administratie, Basescu  a inteles foarte bine ce inseamna interesul national al Romaniei, ce inseamna modernizarea tarii, si a incercat sa construiasca in sensul binelui tarii. Al binelui inteles de el si de apropiatii sai.

Indiferent la acuze si criticile neintemeiate. Si-a urmarit scopurile mentionate cu o determinare si tarie rare in politica noastra.

Altfel, i-ar fi fost foarte simplu, in loc de credit la CEC sa-i ceara lui Voiculescu bani. Ar fi obtinut infinit mai multi, ca pret al ridicarii penalilor politici deasupra legilor si justitiei.

Succese pe care nu i le poate contesta nimeni

 1. Eliberarea justitiei de sub jugul politic. Aducerea tripletei Macovei, Morar, Kovesi, a insemnat inceputul sfarsitului pentru penalii politici. Acum in ianuarie, se dau decizii definitive in mai multe dosare si doar trecerea prin inchisoare a lui Adrian Nastase si tot inseamna certificatul justitiei de eliberare din jugul politic.  Romania iese incet, incet, de sub stapanirea hotilor, coruptilor si delapidatorilor, datorita initiativei lui Basescu. Asta si explica incercarile de lovitura de stat si anihilarea justitiei facute de actuala putere.
2.     Oprirea economiei din caderea libera in care o lasase Tariceanu.  Fara curajul sinucigas de a decide taierea salariilor bugetare din 2010, Romania o lua pe urma Greciei.  A recunoscut-o si Ponta, cand a spus ca restructurarile erau necesare, Romania fiind nefinantabila dupa ce s-a trezit cu mortu’in casa, lasat de Tariceanu.
3.     Inceputul modernizarii tarii. Cele 12 asumari ale raspunderii guvernului Boc inseamna tot atatea reusite in modernizarea Romaniei, pe linia modelelor occidentale. Sa luam exemplul educatiei. Actuala putere se da de ceasul mortii sa anihileze Legea Educatiei Nationale elaborata in regimul Boc, pentru a readuce educatia in stapanirea baronilor universitari condusi de Ecaterina Andronescu
4.     A rezistat, aproape de unul singur, tavalugului de 70% in Parlament, reprezentatde USL. Ce parea tuturor imposibil, s-a produs. Basescu a opus o rezistenta singulara dar eficienta, coruptiei, furtului cu legea si HG-ul, a devoalat, aproape saptamanal, toate hotiile pe care le pregatea actuala guvernare.

Basescu si actuala configurare a dreptei

Dupa ruperea de PDL, justificata prin lepadarea acestui de partid de guvernarea Boc, Traian Basescu n-a prea gasit in spectrul politic al dreptei politicieni puternici in stare sa-si sacrifice viitorul politic asa cum au facut Balcerowicz in Polonia, Boc si Basescu in Romania.

Emil Boc s-a retras la Cluj, satul de galetile de laturi luate in cap in tot parcursul guvernarii sale, Basescu nu vede un lider la dreapta politicii care sa beneficieze de experienta politica si administrativa, de putere si determinarea de a se sinucide politic pentru interesul national.

De aici si infiintarea PMP, in care s-au adunat oameni care cred si judeca la fel cu Basescu. De aici si iuresul furibund al penalilor politici de a-l demola, pentru a-si salva pielea de puscarie.

Basescu nu mai candideaza, candva declara ca ar pleca din politica.

Dar cand isi vede nava, Romania, plutind inca in deriva, fara o directie clara spre portul UE, sigur ca il incearca o strangere de inima la intrebarea pe mainile cui ramane tara. Are varsta la care s-ar putea  bucura de nepoti si de agricultura. Dar responsabilitatea fata de concetateni, fata de destinul tarii careia i-a fost presedinte 10 ani, nu-l lasa sa dea bir cu fugitii.

Va incerca pana in ultima clipa sa-si ajute tara. Atat cat e posibil.

Multi lideri de dreapta si-l doresc plecat pe Basescu, ca sa elibereze locul. Si apoi sa urmeze batalia pentru ocuparea scaunului ramas liber. De aici si criticile acerbe la adresa sa.

Romania functioneaza inca, din pacate, in sindromul tatucului.  Electoratul are nevoie de un lider puternic, caruia sa-I incredinteze destinele, nefiind inca educat si pregatit sa-si ia destinul in propriile maini.

Mai functioneaza la romani si sindromul tapului ispasitor. Mai toti romanii au nevoie de un simbol pe care sa dea vina pentru toate nereusitele, neimplinirile si esecurile din plan profesional si personal. Basescu a jucat si rolul tapului ispasitor. Asta inseamna sa-ti asumi conducerea tarii, cu bune si cu rele.

Oamenii cinstiti din PDL si alte formatiuni de dreapta  ar trebui sa inteleaga miza momentului. Se creeaza o forta alternativa la USL, care sa dea si presedintele in decembrie 2014, sau actuala  putere va fura si frauda tot ce se mai poate in tara aceasta. Cu riscul de a fi aruncati  afara din UE si NATO.

Daca nu acesta ar fi obiectivul, de ce incearca  cu disperare sa scape de Basescu, pentru a resubjuga  justitia in hamurile politicului?

In conluzie, responsabilitatea nu e doar  a lui Basescu, care-si poate pune talentul, experienta si capacitatea de om politic in slujba unui partid de dreapta, capabil sa faca opozitie USL cand nu va mai fi presedinte.

Responsabilitatea este a tuturor cetatenilor care judeca si inteleg mizele politice ale anului 2014. Basescu singur nu are cine stie ce sanse sa reuseasca.
In final, de ce ar lupta Basescu pentru interese personale? Care ar fi acelea? Ca nu ar muri de foame cu pensia de presedinte, iar nepotii l-ar face sa mai uite de viata de presedinte injurat non-stop de anumite trusturi de presa. Daca ar fi fost setos de putere absoluta, cu orice pret, ar fi batut palma cu Voiculescu si compania, nu sa si-i faca dusmani de moarte.

Anul 2014 va fi anul plecarii lui Traian Basescu din politica. Definitiv, sau doar intr-o alta pozitie politica. Depinde de cei care i-au inteles eforturile si obiectivele mandatelor sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu