miercuri, 4 decembrie 2013

Scolile groazei: 11.000 de copii stau in frig in jud. Dambovita



Un semnal de alarma deznadajduit vine chiar de la ministrul Educatiei, Remus Pricopie: 11.000 de elevi ingheata de frig in clase in judetul Dambovita:


"Situatia din municipiul Targoviste, in care 18 unitati de invatamant, unde se afla 11.000 de copii si 700 de cadre didactice, isi desfasoara activitatea in ger, la temperaturi care rareori depasesc 10 grade Celsius, este rezultatul abordarii iresponsabile a unui primar care isi bate joc de comunitatea care l-a ales. Este un caz nu doar exceptional, ci profund anormal, care ar trebui sa intre imediat in atentia organelor de ancheta", a declarat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, potrivit unui comunicat de presa remis HotNews.ro.


Nu stiu si nu ma intereseaza culoarea politica a primarului. Altceva e important. Un primar din Romania nu poate fi de capul lui, nu poate atenta la viata a 11.000 de copii, nu poate cheltui discretionar banii comunitatii, si sa dea socoteala electoral, abia  peste 4 ani, la urmatoarele alegeri. Cand e prea tarziu, raul s-ar fi produs deja, iar primarul isi ia agoniseala si dispare in tarile calde.
 

Nu. Exista prefectura, „bratul” lung al execdutivului in teritoriu, exista Consiliu Judetean, care are parghii legale  si financiare sa rezolve problemele primarilor, acolo unde ele apar si sunt de maxima urgenta.
 

Daca primarul este un incapabil, nu putem abandona 11.000 de copii in ger pe incompetenta primarului.
 

Unde este Parlamentul, de ce nu se face imediat o Comisie de ancheta, care sa mearga la fata locului, sa stabileasca vinovatii si sa propuna masuri? Nu este mai importanta viata copiilor nostri, comparativ cu mortii din Calarasi, pentru care s-a luat deja decizia Comisiei de ancheta?
 

Si acum trei saptamani a fost semnalata problema aceasta. Si nimeni, Guvern, Parlament, Consiliu Judetean, cei care au bani pe mana in stare sa rezolve problema, n-au miscat un deget.
 

Lasati domnilor dezbaterea politica pe banii care ajung la baronii locali.
 

Uitati-va mai intai la copii tarii, maine, poimaine le veti cere votul, si-si vor aminti cum i-ati tinut in frig la scoala.
 

Alaturi de spitalele groazei din Ploiesti, Focsani, avem acum si scolile groazei din Targoviste, Dambovita.
 

Si iarna e abia la inceput!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu