sâmbătă, 11 mai 2013

Intransigența lui Neamțu. Și a Noii Republici





O sintagma culeasă dintr-un articol. Care exprima foarte bine poziționarea Noii Republici pe scena politică.

Mulți au privit cu scepticism si nemulțumire această soluție aleasă de Noua Republică. Iată ca evenimentele îi dau dreptate.

„Dreapta” oficială e si nu e dreapta. Elitele de pradă, transpartinice, mai ales in teritoriu, și-au dat mâna peste diferențele doctrinare și de partid și fac ce știu mai bine din experiența ultimilor 23 de ani. Fraudează și pârjolesc bugetul public prin contractele cu statul. 

Folosesc funcțiile publice pentru a-și pune rubedeniile, sponsorii și clientela politică în sinecuri grase. Din care și îngroapă administrarea treburilor statului, cum se vede la absorbtia fondurilor europene.

Magistrații s-au plecat în fața celui care le dă pensii și salarii frumoase: Victor Ponta. I-au făcut pe plac și acceptă „grăjdani” la conducerea parchetelor. 

In răstimp, „dreapta” își face socoteli și planuri. Dar cu aceeași oameni, reciclați, reevaluați, recirculați, plecați și reveniți la vatra inițială, cu milioane de euro obținuți din spolierea statului.

De aici vine „intransigența” Noii Republici. Cu oameni învechiți în rele nu poți construi ceva durabil. Că oricând  există riscul să le zornăie schelete prin dulapuri. Și să le bată procuratura la ușă. Eventual trimisă de procurorii USL. 

Așa că mai bine mai târziu dar mai durabil. Cu oameni curați ca lacrima. Fără trecut în politica dâmbovițeană.

Avem răbdarea și determinarea să așteptăm până când românii vor înțelege că este singura opțiune valabilă, care ne ferește de virusul corupției și înșelării populației.

Un comentariu:

  1. Romania are nevoie de o haina noua, precum la sarbatoarea pascala ne-am primenit casa, sufletul si ne-am prezentat curati sa luam lumina invierii. Multi ne spun ca suntem irelevanti, ca avem nevoie de bani, de oameni influenti iar noi le raspundem ca vom incerca sa reconstruim temeinic un sistem inertial. O revolutie veritabila(cea din '89) trebuia sa produca efecte profunde mai ales la nivelul mentalului colectiv, pentru ca oameni ca Felix Voiculescu sa nu ajunga al doilea om in stat, de unde sa rada in nas poporului credul.
    Mitropolitul Bartolomeu credea "in vigoarea si trainicia neamului". Credem si noi, deci putem.
    Andrei B.

    RăspundețiȘtergere