marți, 13 noiembrie 2012

Scrisoare deschisa de la un „jegos” catre Victor Ponta





Domnule Prim Ministru Victor Ponta,

Am citit in presa ca m-ati facut „jegos”! Radu Moraru, moderatorul emisiunii Nasul, relateaza astfel declaratia  dv. (aici):

«Nici nu aș da mâna cu tine, când ai toți invitații ăia jegoși cu care stați la masă și mă înjurați pe mine»
Cum si eu am fost in repetate randuri invitat la emisiunea lui Radu Moraru inteleg ca si eu sunt „jegos”, adica, dupa cum scrie in DEX, „mânjit, murdar, nespălat, slinos, soios”.
Cum n-am avut niciodata ocazia sa stam alaturi, nu inteleg cum de v-ati facut o asemenea impresie despre mine. Va jur ca fac dusuri regulat, iar eu nu spun acelasi lucru despre dv. Din bun simt si respect pentru familia dv.
Dar ca sunteti un plagiator notoriu, sentinta data de Senatul Universitatii Bucuresti, asta da, spun mereu. Nu stiu care acuzatie e mai grava, mai ales ca a dv. n-a probat-o nimeni.

Si nu e prima oara cand o comiteti in ultimele zile.

Ma si simt onorat intr-o companie de astfel de „jegosi”: Mihai Răzvan Ungureanu, Daniel Hanning, Ion Cristoiu, Cătălin Tolontan,  Dan Tapalagă,  Sorin Orcan, Gelu Trandafir,  Ioana Avădanei (de la Centrul de jurnalism Independent),  Robert Turcescu,  Andreea Pora,  Adriana Săftoiu, Cristian Troncotă, Andrei Pippidi, Alina Mungiu Pippidi, Mircea Cărtărescu, Nicolae Manolescu, Alex Ștefănescu, Vartan Arachelian, Radu Carp, Dan Grigore, Doru Mărieș, Florin Tudose,  Ana Blandiana, Vasile Blaga, Theodor Baconski , Adrian Videanu,  Sulfina Barbu,   Sever Voinescu, Daniel Funeriu, Cristian Diaconescu,  Radu F.Alexandru
Ditamai premierul Romaniei a juns sa-si insulte adversarii folosind imprecatii de mahala. Iata un alt exemplu.

Ati spus   la România TV, că aveti o părere execrabilă despre consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu şi Daniel Funeriu. Mai mult, îi consideratri pe aceștia “două personaje sinistre şi dubioase”.
Pot sa inteleg invidia fata de Daniel Funeriu, posesorul unui doctorat condus de un laureat Nobel, cu stagii de pregatire si functionare in Franta, Germania, Anglia, Japonia, America. Victor Ponta, posesor unui doctorat plagiat in mod ordinar, nu-i ajungeti nici la degetul mic. 

Dar ditamai premierul Romaniei sa califice in acesti termeni un om cu astfel de calificari, doar din frustrare si invidie, nu este acceptabil. Pentru ca se uita la el  milioane de elevi si studenti. Ce parere si-or fi facand?
Acestea sunt doar ultimele doua declaratii care va descalifica, dintr-un lung sir pe care le voi strange, la un moment dat, intr-un volum „omagial”.
Nu stiu ce calitati speciale va autoatribuiti, care sa va califice pentru pozitia pe care o aveti. Dar din punct de vedere al unei purtari civilizate, al celor sapte ani de acasa, al comportamentului unui om care pretinde ca are studii superioare, sigur nu va calificati. Veti fi, posibil, apreciat in Ferentari  si alte cartiere care nu tin la eticheta. 

De oameni adevarati, de caracter, sigur sunteti dispretuit.

 P.S. Sotia mea vrea sa-i cereti scuze pentru afirmatia ca locuieste impreuna cu un „jegos”!




Un comentariu:

  1. acest personaj Ponta ar face bine sa dispara din peisaj...nu pot sa cred ca este atat de nesimtit si arogant dupa care bube are...

    RăspundețiȘtergere