sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Tanarul Ponta are apucaturi de batran comunist

Te si minunezi cum de are in gene reactii de comunist imbatranit in rele. Se si lauda ca a fost pe baricade pentru izgonirea lui Ceausescu. Ca sa ce? Sa vina la putere un partid cu lideri care au exact aceleasi apucaturi cu Ceausescu?

Surse din PSD spun ca “In momentul in care PSD ar reveni la putere, toti judecatorii si procurorii care au anchetat, arestat sau trimis in judecata lideri sau simpli membri PSD ar urma sa fie dati afara din magistratura si chiar sa se aleaga cu dosare penale pentru abuz”. Nu si ceilalti, care au anchetat si judecat oameni de la alte partide!

Nici ca se putea o prostie mai mare. In primul rand ideea ca vor reveni la putere nu e deloc axiomatica. E adevarat ca de vreo opt ani stau pe tusa, dar nici aceasta abstinenta nu e asiguratorie pentru revenirea la putere.

Pe urma, mai suntem in anii 90, sa faca ce vrea partidul aflat la putere? Intre timp am intrat in UE, care ne monitorizeaza, exista CEDO, la care apeleaza tot mai multi romani. Exista monitorizarea pe justitie si orice abatere de la independenta justitiei este taxata zdravan de catre UE. Doar comunistii aveau parghiile si puterea sa se sterga cu justitia pe picioare. Victor Ponta si toata conducerea PSD viseaza sa faca la fel, daca si cand vor reveni le putere. Experimentul Bivolaru nu le-a fost suficient.

Mai spune Victor Ponta “doamna judecator Neacsa raspunde cu ceva? Judecatorii care isi bat joc de vietile unor oameni obisnuiti sunt prea multi atata timp cat o fac din ordin politic si nu li se intampla nimic.”

O gogomanie mai mare ca alta. Procurorul Victor Ponta n-a aflat ca judecatorii nu “raspund” in fata cuiva, cel mult in fata propriei constiinte. Ca asa e in statul de drept. Daca sunt corupti sau incalca flagrant legile statului ii trage la raspundere CSM, care tocmai ce i-a luat apararea respectivei judecatoare. Pentru modul cum emit sentinte nu au ce socoteala sa dea. Exista cai de atac ale sentintelor, pot fi contestate. Atat. Ca asa scrie in codurile de procedura. Cat despre ordine politice, nimeni n-a demonstrat ca in dosarul lui Nicolescu scrie : « ordin politic ». Acolo sunt acte, transcrieri de interceptari telefonice si ambientale, documente contabile. Stiind cu cine au de-a face, e greu de crezut ca procurorii DNA au riscat sa ajunga in instanta fara un dosar beton. Iar dna judecator Neacsa, alaturi de alte judecatoare si de executoarea care l-a evacuat pe Vadim sunt femeile care salveaza obrazul Romaniei. Si este de presupus coalizarea majoritatii judecatorilor si procurorilor impotriva agresiunii fatise promovate impotriva lor de PSD si liderii sai, in sensul ca nu vor inchide ochii la nici cea mai mica incalcare a legii. Asta au vrut, asta au!

Toti liderii PSD indeamna populatia Romaniei la revolte de strada, impotriva judecatorilor, a guvernului si, mai ales, a presedintelui Basescu. Sa demonstreze ca nu sunt de “mamaliga”. Sperand intr-un spectacol ieftin dirijat de televiziunile de stiri. Care, in ziua de 24 ianuarie titrau cu breaking news ca au loc “huiduieli in toata tara impotriva lui Basescu”. Cateva sute de huiduitori nemultumiti de situatia economica, de la Iasi si Focsani, s-au transformat prin intermediul tv-urilor mogulizate in toata tara! Liderii PSD nu inteleg ca istericalele si lamentatiile de la respectivele tv-uri nu mai impresioneaza pe nimeni, nici macar pe aceia care, intamplator, se mai uita la ele. A minti poporul cu televizorul nu mai este posibil astazi. Ca poporul are si alte surse de informatii.

Demonizarea lui Basescu. Aruncarea in carca lui Basescu a tuturor relelor din tara este iarasi o manevra fara sorti de izbanda. In primul rand stie si populatia ca Basescu nu poate teleghida judecatorii si procurorii fara sa lase urme ce pot fi speculate de securistii si comunistii inca aflati in functii. Cum comunica cu ei, prin semne? Din priviri? Si cand i-au arestat pe Gutau, Solomon, cand au cablat asistentii Monicai Ridzi, tot de la Basescu a venit ordinul? Dar Pasat, Cantaragiu, Banias si cati or mai fi? Parca conducerea PD-L a avut o atitudine mai decenta in aceste situatii.

Calculul este de doua ori gresit. Populatia este extrem de sensibila la operatiile anticoruptie si revenirea la un stat normal, in care fenomenele de sustragere a banului public sa fie tinute, cat de cat, sub control. Trezirea PSD la realitate va fi dura si amara. Cand vor constata ca, exceptand aparatul de partid, nu vor fi multi amatori de aventuri de astea, comandate de la centrul rosu. Nici nu invata din greseli. A mai vrut Ponta sa rastoarne guvernul votand in strada motiune de cenzura si nu i-a mers. Dar pricepe greu si uita repede. Cum va explica eventuala decizie a Curtii de Apel Pitesti de a mentine arestarea lui Nicolescu? Ca le-a dat ordine Basescu? Vor rade si curcile!

PNL si Crin Antonescu la rascruce. Aici e aici. Alianta pe cale sa se infaptuiasca are in fata un obstacol major. Nu-l vad pe Antonescu luand in brate coruptii PSD. Ca are destule probleme cu ai lui. Iar Antonescu o fi chiulangiu, dar n-a pus mana pe bani publici necuveniti. Nu a facut afaceri cu statul si, de fapt, niciun fel de afaceri. Sa-si puna acum reputatia la bataie intru apararea baronilor PSD corupti, ar fi ultima gafa pe care ar putea s-o comita. De care nu l-ar mai spala nici apa Iordanului. In functie de atitudinea PNL s-ar putea s-o lase mai moale si Victor Ponta.

In sfarsit, va conta decisiv atitutinea Comisiei Europene. Care nu poate tolera o imixtiune de o asemenea gravitate in treburile justitiei. Ma astept la o interventie dura si o punere la colt a PSD-ului, pentru acest amestec brutal si inacceptabil in treburile justitiei. Va declara Victor Ponta ca Basescu manipuleaza si organismele europene? Nu m-ar mira!

In concluzie, reactia virulenta si violenta a lui Victor Ponta si a PSD, impotriva organelor de justitie si cercetare penala, ii descalifica total. N-au inteles nimic din statul de drept. Inca se viseaza in statul in care “dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine”. Si ameninta ca reveniti la putere vor reinvia acel stat.

Mai ramane un amanunt: vor si romanii sa se reintoarca in acel stat?

Vom vedea in zilele urmatoare.

4 comentarii:

  1. avand in vedere ca a progresat politic sub bagheta lui iliescu si sub umbrela lui nastase, nu ma mira aceste reactii de mahala pe care le are victor ponta

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Vlaston,
    Il acuzati pe Ponta ca are apucaturi de comunist; va intreb daca nu cumva toate partidele din Romania au inca astfel de apucaturi ?
    In definitiv, ce este un partid din Romania si ce trebuie sa fie un partid politic?
    ...partidele din Romania sunt grupuri de interese private formate din personaje duplicitare care se dau in spectacol (circ ieftin) si care se la revolutie incoace detin controlul asupra spatiului public zis politic. In plus, ele si-au arogat un obicei abuziv, acela de a gestiona banul public fara sa aiba vocatie sau competenta pentru asa ceva.
    Un adevarat partid politic nu este nici mai mult nici mai putin decat o asociatie de interes public care are drept scop elaborarea unor parghii politice pentru ameliorarea vietii cetatenilor carora le propune sa ii reprezinte si carora li se poate acorda incredere.
    Va intreb pe dumneavoastra: ....cunoasteti vreun partid in Romania care este format din personaje in care sa avem incredere ca dupa ce ii votam ne vor apara interesele ?

    RăspundețiȘtergere
  3. DUDAU CRISTINA MARINELA
    Părerea mea personală este ca politica în general reprezintă un teren alunecos unde certitudinea,încrederea şi siguranţa nu prea îsi au locul pentru mult timp,toate acestea pentru ca ne-am obişnuit ca fiecare partid politic care ajunge la putere să-si satisfacă propriile interese. Cât priveşte proaspătul Guvern Ponta personal cred că prin demararea măsurilor de relansare economică si socială roadele se vor vedea cât mai curând, programul economic si social fiind acompaniat de un set de măsuri urgente în diferite domenii deficitare (sănătate, educaţie, apărare naţională etc)..Ponta este mai bun si mai structurat în ceea ce înseamnă justiţia (inclusiv ce socială), cu o singură condiţie, să poată să o aplice. Când în Europa guvernanţii se luptă din greu cu elementul criză si cu măsurile propuse pentru contracararea ei ,când în Romania sărăcia, inflatia şi somajul cresc macroeconomic vorbind nu prea ai ce mai face.
    Ca strategie, Ponta este un bun politicianist: este foarte posibil să se instaureze solid la putere, dar nu prea va avea ce să mai impartă clientelei politice din care provine, echipa guvernamentala condusă de V.Ponta va avea de luptat cu somajul în crestere, cu inflatia, cu masurile care au determinat degradarea continuă a vietii materiale si sociale inclusiv a puterii de cumpărare a poporului roman. Ce justitie sa mai faci, când nu mai ai din ce să mai plătesti nici pensiile şi nici salariile bugetarilor. Aparatul de stat trebuie cât se poate de mult redus şi eficientizat. Singura variantă corectă, verificată şi confirmată în istorie de depăsire a crizelor este liberalismul şi pornirea pe lungul şi întortocheatul drum de producere a bunăstării individuale si coelective este - initiativa, implicarea, valoarea adăugată adusă de atitudinea şi creativitatea individuală.Societatea de mâine, eficientă si prosperă nu poate fi decât societatea antreprenorialistă, care este mai întâi de toate liberală şi mai apoi socială.

    RăspundețiȘtergere
  4. Părerea mea personală este ca politica în general reprezintă un teren alunecos unde certitudinea,încrederea şi siguranţa nu prea îsi au locul pentru mult timp,toate acestea pentru ca ne-am obişnuit ca fiecare partid politic care ajunge la putere să-si satisfacă propriile interese. Cât priveşte proaspătul Guvern Ponta personal cred că prin demararea măsurilor de relansare economică si socială roadele se vor vedea cât mai curând, programul economic si social fiind acompaniat de un set de măsuri urgente în diferite domenii deficitare (sănătate, educaţie, apărare naţională etc)..Ponta este mai bun si mai structurat în ceea ce înseamnă justiţia (inclusiv ce socială), cu o singură condiţie, să poată să o aplice. Când în Europa guvernanţii se luptă din greu cu elementul criză si cu măsurile propuse pentru contracararea ei ,când în Romania sărăcia, inflatia şi somajul cresc macroeconomic vorbind nu prea ai ce mai face.
    Ca strategie, Ponta este un bun politicianist: este foarte posibil să se instaureze solid la putere, dar nu prea va avea ce să mai impartă clientelei politice din care provine, echipa guvernamentala condusă de V.Ponta va avea de luptat cu somajul în crestere, cu inflatia, cu masurile care au determinat degradarea continuă a vietii materiale si sociale inclusiv a puterii de cumpărare a poporului roman. Ce justitie sa mai faci, când nu mai ai din ce să mai plătesti nici pensiile şi nici salariile bugetarilor. Aparatul de stat trebuie cât se poate de mult redus şi eficientizat. Singura variantă corectă, verificată şi confirmată în istorie de depăsire a crizelor este liberalismul şi pornirea pe lungul şi întortocheatul drum de producere a bunăstării individuale si coelective este - initiativa, implicarea, valoarea adăugată adusă de atitudinea şi creativitatea individuală.Societatea de mâine, eficientă si prosperă nu poate fi decât societatea antreprenorialistă, care este mai întâi de toate liberală şi mai apoi socială.

    RăspundețiȘtergere